Mana moarta din politica Nemteana

0

In aceasta perioada, politica nemteana freamata de impartit colegii in vederea candidaturilor parlamentare ce vor urma in curand . Toti politicienii respira si apoi aspira la permisiuni de candidaturi din partea formatiunilor politice prezente in Neamt .
La unele partide locurile de candidati pe colegii sunt libere , la altele care sunt prinse in aliante deja impartirea devine dificila trebuind sa respecte anumiti algoritmi impusi de la centru .
De departe unele candidaturi au inceput sa se contureze, dar multe pozitii raman cu semnul intrebarii . In toata aceasta competitie pentru ciolan , departe de ochii nemtenilor si chiar de ochii membrilor de partid se intampla un lucru pe care politicienii nemteni nu vor recunoaste niciodata ca il practica. Se fac intelegeri transpartidice pentru plasarea de candidati care, ori sa fie foarte slabi, ori stiu ca trebuie sa mimeze doar lupta electorala pentru a favoriza cealalta tabara politica . La schimb cei care planteaza o „mana moarta” intr-o candidatura primesc si ei un „no combat” in alta parte sau se trateaza obtinerea altor avantaje sau cum spun unele guri rele se primesc sume importante de bani care sunt folositi in scopuri personale de cei care au puterea de decizie si pot implanta candidati perdanti .
Acest tip de intelegeri , in cazul in care se produc , au un caracter strict secret si aspectele ce tin de „mana moarta” sunt negociate doar de unii lideri, fara a se implica si partidele din care fac parte .
De regula aceste aranjamente nu ajung sa fie cunoscute sau recunoscute niciodata, dar foarte multa lume le vede si le catalogheaza ca atare si nu am auzit inca nici un politician care sa nege existenta acestor „maini moarte” , numai ca la orice partid ai intreba , desigur el nu face asa ceva ci doar contracandidatii sai sunt suspecti de astfel de aranjamente .
Usor usor vor incepe politicienii nemteni sa isi anunte candidaturile si mai mult ca sigur cei angajati electoral pe post de „mana moarta” se vor observa de la o posta, dar fara dovezi va fi foarte greu sa arate cineva cu degetul spre perdantii de meserie .

Iosub Ronert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate