Mama ‑ cea mai mare „înzestrare” pe care ți‑o dă Dumnezeu. Interviu cu Mihuț Carmen

Mama, cuvântul care stârnește emoții oricărui om care îl pronunță…
Persoana care îți dă viață, care te crește și îți poartă de grijă atât timp cât trăiește.
Săptămâna aceasta am vorbit cu doamna Mihuț Carmen, din orașul Bicaz, care a primit cu mintea deschisă ideea de interviu și ne‑a împărtășit opinii , ne‑a povestit câte puțin din „viața de mamă” :

R: La ce vârstă ați hotărât să vă căsătoriți?
M.C: Am ales să mă căsătoresc devreme, după terminarea liceului. Când crezi că ți‑ai găsit alesul încerci să construiești ceva mai solid,cum ar fi căsătoria și nașterea de prunci.
R: După cât timp de la căsătorie ați avut primul copil?
M. C: La doi ani a apărut primul nostru copil, cu binecuvântarea Maicii Domnului (medicii au fost cam rezervați în privința asta), acesta este unul din momentele cele mai fericite din viața mea.
Apoi a urmat fiica mea, Valentina, și cel din urmă, viteazul Denis.
R: Care sunt clipele cele mai fericite din viața de mamă, dar cele mai dificile?
M.C: Nu există zi în care să nu am momente frumoase, unice prin prezența lor și nu în ultimul rând, atitudinea lor vizavi de mine: caldă, respectoasă, liniștită.
Uneori mă doare că nu pot să fac mai mult pentru ei, însă ei nu îmi reproșează niciodată acest lucru, din contră, mă ajută ei pe mine atunci când am nevoie.
R: A existat vreodată vreun moment în care ați clacat ca părinte? Dacă da, care a fost acela?
M.C: Odată, am clacat și le‑am spus că poate nu sunt mama pe care și au dorit‑o, insă am primit un răspuns pe care nu‑l voi uita niciodată:”Dragostea de mamă nu se cumpără, nu se uită și nu se vinde. Mulțumim că exiști. Asta e cel mai important!”
R: Ce înseamnă să fii mamă din punctul dumneavoastră de vedere?
Atunci am înțeles mai exact ce inseamnă să fii „Mamă” , la auzul acelor cuvinte. Ea intruchipează totul pentru pruncii ei. Asta fiind cea mai mare „înzestrare” pe care ți‑o dă Dumnezeu.. Să dăruiesti VIAȚĂ.
Mama e cea mai mare binecuvântare și realizare pe care o poți avea aici pe pământ.
De‑a lungul vieții am avut multe suișuri și coborâșuri, însă copiii au fost principalul stâlp de susținere a moralului pentru a depăși barierele vieții.. Pentru ei.. DUMNEZEU îți trimite putere să lupți.. Bineînțeles că nu poți reuși fără un om în care să susțină acest stâlp al familiei.. Tatăl.. În cazul meu, Ioan Alan!

De data aceasta, am hotărât să facem o mică surpriză doamnei Carmen, surpriză realizată cu ajutorul copiilor săi, care neau mărturisit ce reprezintă mama pentru ei:

Valentina:
În primul rând, mama înseamnă totul! Când spun acest lucru, mă refer la viață, speranță, trecut și viitor. Viață pentru că prin tine am văzut lumina zilei, am simțit ce inseamnă dragostea maternă, ocrotirea mai presus de orice ființă. Speranță pentru că oricât de greu ne-a fost, am luptat împotriva obstacolelor și-am ieșit cu fruntea sus, sufletul curat și zâmbetul pe buze. Am preferat să vedem o oază de speranță în orice lucru, chiar dacă ne-a durut trupul din pricina oboselii. Spun trecut pentru că fiecare amintire ce ne leagă, a făcut din mine un om mai bun, un om capabil să-și asume pașii în această viață fără să privească în urmă. În cele din urmă, am ajuns și la ,,viitor”. Tu ești viitorul meu pentru că prin tine voi reflecta educația în copiii mei, vor avea un exemplu frumos, o bunică tanără, modernă și frumoasă. Voi avea un umăr pe care să-mi plec capul atunci când pământul îmi fuge de sub picioare, când soarele n-o să mai bată pentru mine, ci pentru noi toți. La final, spun cu dragoste și mult respect că ,,cine nu are părinți, să-și cumpere!!

Denis:
Mama mea este un înger păzitor cu un zâmbet dulce.”

Marian:
Mama mea, tu ești totul pentru mine!

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate