Mai mult de trei sferturi dintre copii europeni au profil pe site-urile de socializare

0

Mai mult de trei sferturi din copiii din Europa au un profil pe unul sau mai multe site-uri de social networking, si aproximativ 1 din 5 sub vârsta de treisprezece ani au un profil pe Facebook, incalcand restricţii de vârstă, potrivit unui nou sondaj publicat luni de către Comisia Europeană ( CE).Mai mult de trei sferturi dintre copii europeni au profile pe site-urile de socializare
Sondajul  CE a constatat că  88 % dintre copii cu profil provin din segmentul de varsta  13 – 16 ani.
Studiul, publicat de catre reteaua EUKidsOnline, a intervievat 25.000 de copii în întreaga Europă. Dintre cei chestionati, unul din zece a declarat ca are un profil public –  o cincime din acesti copii spunând că au afişate adresa lor şi / sau numărul de telefon.
Constatările sunt un motiv de îngrijorare mare, copiii având  conturile publice, ceea ce înseamnă ca toată lumea poate vedea profilurile lor, fiind ţinte uşoare pentru pedofili, a avertizat ramura executivă a Uniunii Europene.
Neelie Kroes, comisarul responsabil cu ordinea de zi , a cerut ca site-urile de social-networking sa faca invizibile pentru motoarele de căutare profilele ce apartin copiilor.
Olanda are cele mai multe conturi de  copii sub 13 ani  – 70 %,  Franţa fiind la limita inferioara de   25 %. Studiul a constatat că Facebook este cel mai popular site de social-networking, în 17 din cele 25 de ţări europene – utilizat de 57 la sută din copiii în vârstă de nouă ani la 16.
Cele descrise mai sus pot parea simple informatii dar realitatea crunta este ca trei sferturi din copii traiesc deja o viata virtuala si in lipsa unei supravegheri din partea parintilor se expun si risca dezvoltari psiho-sociale deviante.
Pe scurt : Trei sferturi dintre copii au profile publice pe site-urile de socializare .
Iosub Robert

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate