Plus de 2 milioane la buget din încasările impozitelor pe dividende la Neamț

0

dividenedFinanțiștii nemțeni anticipează din cifrele provizorii de sfârșit de an o creștere uriașă a încasărilor provenite din impozitarea dividendelor pe care patronii din județul Neamț le vor ridica cu începutul anului 2017. Această creștere semnificativă a încasărilor la bugetul de stat se datorează, culmea, unei reduceri a impozitului pe dividende de la 16% la 5%. Această măsură implementată de social democrați a scos din zona gri a finanțelor foarte mulți bani pe care patronii preferau să-i cheltuiască prin diverse metode decât să-i scoată ca dividende și să fie supraimpozitați.
Iată cum o măsură aparent populistă se dovedește a fi foarte benefică, aducând încasări suplimentare la bugetul de stat și bani mai mulți în buzunarele întreprinzătorilor privați. Aceasta este calea pe care ar trebui să meargă o guvernare normală la cap. Impozite și taxe suportabile pe care toată lumea să fie tentată să le plătească, nu să facă tot ce se poate ca să le ocolească. Statul care vrea să colecteze mai mult trebuie să ia câte un leu de la 10 oameni, nu câte 3 lei de la 2 indivizi.

L.L.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate