Madridul se îmbracă în verdeață pentru a face față temperaturilor ridicate

2

În Madrid, capitala Spaniei, se vor investi câteva milioane de euro pentru extinderea parcurilor, transformarea piaţetelor pavate în spaţii verzi şi îmbrăcarea acoperişurilor şi pereţilor clădirilor în vegetale, pentru a face față temperaturilor în creștere. De asemenea, se va investi în popularea cu copaci a malurilor râului ce curge prin mijlocul oraşului, iar în condiţiile în care traficul auto va fi interzis pe străzile centrale, Departamentul de Mediu ia în calcul şi transformarea unora din aceste străzi în parcuri.

madridAnul trecut, în Madrid s-au înregistrat temperaturi record de peste 40 de grade în lunile iunie şi iulie. Previziunile arată că, în 2050, vor fi cu 20% mai multe zile neobişnuit de calde în timpul verii şi va ploua cu 20% mai puţin.

Plantarea de grădini pe acoperişuri şi acoperirea cu plante a pereţilor contribuie la izolarea clădirilor, la economisirea de energie şi la reducerea zgomotului stradal, precum şi la scăderea temperaturilor, prin umbra pe care o generează şi prin eliberarea de apă sub formă de vapori, ce pot duce la formarea norilor. Astfel, oraşul poate face faţă mai bine ploilor abundente şi poate alimenta toate grădinile urbane cu apa de care au nevoie.

madrid2

Îmbrăcarea oraşului în vegetaţie reduce şi din smogul cu care se confruntă Madridul, care este unul dintre cele mai poluate oraşe din Europa. În această privinţă, a fost interzis o parte din traficul auto, transportul public va fi gratuit în zilele cel mai poluate şi vor fi interzise complet maşinile diesel în centru în 2020.

madrid8Sursa: totb.ro.

2 Comentarii
  1. Ana Maria Nicu Balan spune

    Luati aminte domnu’primar!

  2. Iulian Dochita spune

    Noi suntem exact invers tăiem tot că este prea multă răcoare….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate