Mădălina Ciubotaru, despre colaborarea cu „comuniștii” de la Huawei, cei care au ajutat copiii cu nevoi speciale din CSEI Târgu Neamț

0

În cadrul ultimei noastre emisiuni am avut-o alături pe doamna Mădălina Ciubotaru, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț. Printre principalele sale atribuții se numără coordonarea instituțiilor de cultură din județul nostru și școlile speciale – centrele de educație incluzivă.

La inițiativa doamnei Mădălinei Ciubotaru, pe data de 9 decembrie 2021, la sediul instituției, a avut loc semnarea unui parteneriat între Huawei, Consiliul Județean și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Neamț, prin care s-a realizat digitalizarea instituției târgnemțene (detalii aici – click). Ce a urmat, însă, a fost de-a dreptul josnic: anumite voci din presă au condamnat această colaborare, în pofida faptului că a adus beneficii unor copii cu nevoi speciale.

Robert Iosub: Câteva subiecte au rămas mai puțin explicate în spațiul public. Le vom lua pe rând. Prima oară, mare supărare pe legăturile Consiliului Județean cu „comuniștii” din China. S-a oferit ca o donație din partea celor de la Huawei niște echipamente (pentru școlile speciale). Dacă ați putea să o luați de la început, să ne spuneți cum ați intrat în legătură cu ei?

Mădălina Ciubotaru: „Având în coordonare școlile, cum am spus, știam că nu doar la Târgu Neamț, ci în toate școlile ar fi nevoie de echipamente pentru a putea emite internet whireless mai bine, pentru că, știți foarte bine, acolo sunt copii cu nevoi speciale și au nevoie de un alt tip de educație. Am ales Târgu Neamț pentru că doamna director Cozma e la ultimul an în funcție, pentru că ar urma să se pensioneze și cu ajutorul unui prieten foarte bu, care are o relație OK cu cei de la Huawei am rugat, am vorbit cu cei de la Huawei, văzusem că ei fac foarte multe acțiuni de genul acesta, se implică foarte mult pe partea de educație, am vorbit, ei au fost deacord, probabil au fost încântați și de situația specială în care se aflau copiii de acolo și ne-au oferit echipamente în valoare de 10000 de euro fără TVA.

(…)

„A fost un gest de omenie. Probabil și ei vor să își facă reclamă dar până la urmă cred că interesul copiilor a primat. Nu stă nimeni, nu îi spionează nimeni, am vorbit cu domnul director, echipamentele sunt instalate, totul este OK.”

Este foarte bine ca acești copii să aibă tot felul de deschideri către lucruri noi pentru că ei stau într-un mediu oarecum carceral, nu prea au voie să iasă, îi ajută foarte mult să vadă lumea prin internet. Nu înțeleg de ce a ieșit tot acest scandal.

„Nu știu de unde a ieșit scandalul. Supărarea mea se bazează pe faptul că eu chiar aș fi vrut să continui colaborarea cu cei de la Huawei pentru că mai am încă trei școli speciale care ar trebui echipate. Nu știu, probabil că de fiecare dată când faci un lucru bun, cei mai mulți te vor critica și poate dacă aș fi stat liniștită în birou la CJ și aș fi continuat operațiile financiare cu anumiți domni, ar fi scris că sunt frumoasă și deșteaptă.”

Deci e bine că recunoașteți oarecum vina că i-ați hrănit o perioadă de timp.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate