Lupta cu hoții de păduri este inutilă! Au protecție de la cele mai înalte niveluri

1

Ani de zile am scris despre cum se fură codrii acestei țări, în special în Neamț. La fiecare investigație jurnalistică am ajuns în puncte de unde nu se mai putea face nimic. Protecția celor care au jefuit și jefuiesc pădurile este atât de mare încât depășește granițele României, iar instituțiile nu sunt doar depășite, ci lucrează în interesul acestor afaceri cu lemn.

Am văzut dosare prescrise la DNA, dosare puse la păstrare la DIICOT, oameni din servicii implicați, politicieni de la toate partidele murdăriți cu bani de la pădurile furate, legi date în favoarea hoților și tot ce se mai poate ca un astfel de mecanism infracțional să meargă perfect și să fie protejat total.

După cum ați observat, de ani de zile nimeni nu a mai prins mari hoți de păduri. S-a mai prins câte un transport de lemn, un sătean cu căruța și alte nimicuri. Statistic, în România nici nu există un fenomen de tăieri masive și ilegale. Totul este bine.

În aceste condiții în care toate instituțiile sunt suspecte de complicitate sau mai bine zis de parteneriat cu hoții, iar lemnul ajunge la companii din afara României, companii cu cifre de afaceri de miliarde de euro și influență pe măsură, lupta cu hoții de păduri se transformă într-o luptă cu un sistem, o luptă inutilă, inegală și cu nicio șansă de a câștiga nici măcar o bătălie.

Dacă orice instituție Poliție, DIICOT, Prefectură, Guvern, Finanțe, Mediu etc. ar dori să oprească jefuirea pădurilor ar putea să o facă pe loc, dar nu se dorește acest lucru în România. Și cel puțin dacă tot ce se fură ar rămâne în țară, dar profitul este a altora. Doar țara jefuită este a noastră.

1 Comentariu
  1. Iosif spune

    Sunt chiar polițiști care iau salariu de la bugetul statului și au firme de exploatarea lemnului pe socri, în timpul serviciului se ocupa de exploatare în loc să se ocupe de protectia pafurilor

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate