Lunea albastră, cea mai depresivă zi

0

A treia zi de luni a începutului de an ( în acest caz, ziua de mâine) este considerată ca fiind  cea mai depresiva zi.  La această concluzie a ajuns psihologul britanic Cliff Arnall, în anul 2005, concluzie care s-a bazat pe studiul problemelor cu care se confruntă oamenii la fiecare început de an.

Fie că este vorba de vremea rece, de costurile ridicate ale facturilor , scăderea nivelului motivațional sau simplul fapt conform căruia, în general, oamenii detestă zilele de luni, „Blue Monday” (n.r :lunea albastră), pare să inducă oamenilor o stare profundă de tristețe, precum și de inactivitate.

Presupunând că acest studiu este, totuși, bine documentat și corect, nu ar strica să fim atenți mâine la propriile noastre stări. Celor care se regăsesc în situația mai-sus descrisă le recomandăm să caute sprijin în persoanele apropiate, să citească, să se deconecteze în mijlocul naturii, orice ajută la depășirea cu succes a unui astfel de moment.

Psihicul uman este pe cât de puternic, pe atât de fragil, așa încât un ajutor la nevoie, nu strică niciodată. În final suntem oameni, pe cât se poate de perfecți în imperfecțiunea noastră.

Sursa: Mediafax

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate