Să ne cunoaștem aleșii – Luminița Moscalu – Consilier local al municipiului Piatra-Neamț

8

Consilierul Local PNL Lumința Moscalu a absolvit Facultatea de Istorie, Universitatea „Al.I. Cuza” și este prof. dr., specializarea Istorie. Teza doctoratului se referă la Piatra-Neamț, într-o altă epocă (1864-1914) și include analizarea unor probleme de la edilitate, urbanism și demografie, până la activitatea culturală ori prezența străinilor în orașul nostru.

R: Ce v-a determinat să intrați/să vă implicați în politică?

 Prof. Dr. Lumința Moscalu: Am înțeles că este importantă prezența în cetate, implicarea în activitățile comunității și că doar împreună putem dezvolta orașul nostru.

R: Ce v-ați propus și ați reușit să realizați până acum, în acest mandat de consilier local?

 Prof. Dr. Lumința Moscalu: Sunt parte a echipei liberale și am reușit împreună cu primarul Dragoș Chitic și colegii mei, să facem pași importanți înainte, de la susținerea copiilor talentați, a personalităților autentice, până la rezolvarea unor probleme edilitare. În calitate de reprezentant al Consiliului Local, în Consiliul de Administrație al Liceului Teologic Ortodox „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, am reușit să cunosc problemele acestei școli, dintr-o altă perspectivă. Realizarea proiectului european, Erasmus +, „Voluntariat și asistență socială în mediu ecumenic”, primul proiect european al școlii, de altfel, este un rezultat și al calității mele de consilier local.

R:  Cu ce probleme credeți că se confruntă municipiul Piatra-Neamț și care ar fi soluțiile, din punctul dumneavoastră de vedere?

 Prof. Dr. Lumința Moscalu: Problemele sunt multiple, de la nevoia de modernizare a școlilor, până la readucerea orașului pe harta cultural-turistică națională. Soluțiile includ reactivarea spiritului civic, dar și dezvoltarea orașului, dată fiind situația acestuia, mai deosebită, prin atragerea de fonduri europene.

R: Care sunt planurile și prioritățile dumneavoastră pentru viitor, în calitate de consilier local?

Prof. Dr. Lumința Moscalu: Continuarea proiectelor pentru tineri, susținerea elevilor cu peformanțe, implicarea în rezolvarea problemelor cetățenilor.

R: Un mesaj pentru cetățenii municipiului Piatra-Neamț.

Prof. Dr. Lumința Moscalu: Plec de la premisa că este important să accentuăm ideea de patriotism local. Comunitatea este, în această lectură, un ansamblu organic, definit de atitudini și stări de spirit. Loialitatea față de cetate nu poate fi doar o figură de stil. Patriotismul, inclusiv, cel local, nu poate fi o notă de subsol. Reconstrucția cetății include și recompunerea patriotismului ca răspuns al memoriei afective și nu poate fi imaginată în absența energiilor pe care le generează. De aceea, este importantă restituirea spațiului tradițional al solidarității, spațiu din care am fost excluși în anii regimului comunist.

8 Comentarii
 1. Dan spune

  Felicitări! Putere și încredere!

 2. Teodoru Ana spune

  Un suflet curat într-o mare de răutăți.

 3. Opriș Mihai Sorin spune

  Felicitări D-na Prof. Moscalu !

 4. Ionela Loredana Brănișteanu spune

  profa de istorie!

 5. Gabi Eusebiu spune

  Acu sa vedem cu ce echipă o să mai lucrați dacă-l salta dna-ul și pe dl. Chitic.
  O sa vin si eu cu o problemă in Consilul Local că tare-s curios in câți ani se rezolvă.
  Din păcate, de-a lungul vremii, toate problemele legate de diverse aprobari care ar fi trebuit sa fue absolut normale, s-au obtinut după luuuuungi și grele suferințe….și cunoștințe….
  Ziarele e bine să scrie frumos și e bine că ne face cunoștință cu aleșii, măcar pentru faptul că 90% dintre votanți habar nu au pe cine trimit sa-i reprezinte in CL. sau parlament..

 6. Ana Teodoru spune

  Felicitări!

 7. Tiberiu Trifan spune

  Ar mai trebui

 8. Luminita Rusu spune

  Felicitări!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate