Lucrarile de la Palatul de Justitie din Piatra Neamt, in prag de sistare

3

Va spuneam ca „Palatul de Justitie din Piatra Neamt se va construi peste NECROPOLA MEDIEVALA – DARMANESTI” . Desigur ca autoritatile locale au trecut cu vederea foarte usor ca in acea zona este un sit arheologic si iata ca soarta le strica planurile .

Nici nu au smuls bine primul strat de iarba si, ce sa vezi, minune, exact ce spuneam noi inainte cu o saptamana. S-au gasit vestigii . De acum urmeaza inscrierea corecta a sitului arheologic , sistarea lucrarilor , muzeograf prezent in permanenta pe marginea gropii si multe rugaciuni din partea constructorului sa nu se gaseasca vestigii importante ca atunci trebuie sa caute alt loc pentru maretul Palat al Justitiei nemtene .
Si pentru ca tot a devenit un obicei pentru autoritatile pietrene sa deranjeze somnul mortilor, le oferim un mic indrumar luat de pe sfaturiortodoxe.ro :
CELE OPT PRICINI DE NEPUTREZIRE A MORTILOR
Sunt opt pricini de neputrezire a mortilor:
I. Prima pricina este atunci când veti gasi mort în groapa si carnea a putrezit toata, dar oasele stau prinse între ele ca la copacel. Acela nu-i sub blestem. Acela-i om tare din fire, care nu putrezeste 40-50 de ani. De aceea este asa.
II. Când vei gasi mort în groapa neputred si este exact cum l-ai pus, acela n-a putrezit din cauza pamântului. Este pamânt unde nu putrezeste mortul, daca nu-l muti. Acolo pamântul are chimicale si nu da voie sa putrezeasca nimic.
Aceste neputreziri sunt firesti, dar sunt si putreziri mai presus de fire:
III. Când vei gasi mort în mormânt neputred si carnea pe el este muceda ca buretele si alba, acela este om care a fost blestemat de dumnezeiestile pravile. El a avut canon mare la spovedanie pentru pacate mari si nu l-a facut.
IV. Când vei gasi mort în groapa neputred si este negru si umflat ca toba si partile dinainte nu-s putrede, iar cele dinapoi sunt putrede, acela este blestemat de preot sau de arhiereu.
V. Când vei gasi mort în groapa neputred si n-au putrezit nici hainele pe el, nici sicriul, nimic, nimic, si-i creste barba, cum s-a întâmplat la cel de la Husi, si-i cresc unghiile, acesta a facut nedreptati si a furat. Acesta nu putrezeste pâna nu-l dezleaga un arhiereu. Iar daca îl dezleaga si arhiereul si tot nu se desface, atunci el este blestemat de saraci, fiindca a luat avere de la saraci. Si pâna nu dau neamurile lui înapoi atât cât a luat el, nu putrezeste si tot în iad se munceste si nici arhiereul nu-l poate dezlega.
VI. Când vei gasi mort în mormânt neputred si pielea pe el este ca floarea de bostan, galbena, si limba-i galbena si îi cresc unghiile si-i creste barba si parul, acesta este sub anatema, sub cea mai grea pedeapsa a Bisericii. Acesta, din doua pricini este asa: sau a hulit pe Dumnezeu si pe preoti si s-a lepadat de credinta, sau a trait în preacurvie de gradul I – tatal cu fiica sau baiatul cu mama sa, adica incest. Acestia cad sub anatema, cea mai grea pedeapsa a Bisericii.
VII. Când vei gasi mort în groapa caruia nu i-a putrezit mâna sau piciorul, acela a lovit pe tatal sau pe mama sa si a amarât foarte tare pe parintii sai si a fost blestemat de ei si (nicidecum) nu s-a spovedit la duhovnic de acest pacat si nu a luat dezlegare, când era în viata.
VIII. Iar când vei gasi om neputred si-i usor ca o pana si miroase frumos tare, si-i foarte vesel la fata si face minuni, acelea sunt sfinte moaste, cum a fost si cu Sfântul Ioan Hozevitul la Ierusalim, care l-au gasit dupa 20 de ani, nu numai neputred, dar a facut si minuni.

Satocrac Vasle

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. dismerdatu spune

  Buna ziua !
  Acesti atei , nu au nici un respect sau frica de dumnezeu..!
  Daca se duc la sf. biserica se duc de ochii lumii si de interes electoral.
  Au pingarit si nelegiuit atit pe cei vii cit si pe cei morti..!!
  Toate averile acumulate vor ramine de ei , ca viata noastra a tuturora este totusi scurta.
  Este pacat ca datorita egoismului si lacomiei lor au distrus vetile si sanatatea a milioane de crestini.
  Multi dintre noi au plecat dintre noi cu zile din cauza nedreptatilor acestor netrebnici care conduc de 22 de ani Romania.
  Treziti-va oameni buni la realitate , nu va mai lasati inselati si jefuiti….!!!

 2. Florin Constantin Roca spune

  Dumnezeu nu ingaduie unor netrebnici sa treaca peste cadavre.Exact cum a fost avertizat in articolul anterior,minunea s-a intamplat,ore este o intamplare ca tocmai in preajma Sfantelor Sarbatori s-au impotmolit cu lucrarile?Sper ca cetatenii sa ia act de aceste intamplari si sa penalizeze acesti atei portocalii deveniti peste noapte verzi-cruzii la suflet.Un vot de blam din partea Pietrenilor pentru profanare de morminte pentru PDL-APEL.

 3. popa gheorghe adrian spune

  A DOUA PROFANARE DIN PIATRA NEAMT!!! OARE CETATENII ORASULUI SUNT ATAT DE CRETINI INCAT SA VOTEZE ACEASTA ALIANTA PDLISTA=APEL= CRIMINALI DE RAZBOI NAZISTI. VOM TRAI SI VOM VEDEA. MAINE O SA VA SCOATA DIN CASE BVANDITII ASTIA!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate