Lucrarile continua la Curtea Domneasca

6

Ultimele lucrari se concentreaza si pe reabilitarea si inatarea zidurilor de piatra dintre Parcul Central si Biserica Domneasca.


whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
 1. iop spune

  bai Gaidau si bai X aveti dreptate zidul este facut de „ageamii”AGEAMÍU adj., s. v. ignorant, incapabil, incompetent, necapabil, nechemat, necompetent, necunoscător, neinițiat, neisprăvit, nepregătit, nepriceput, neștiutor, prost., dar si comentariile voastra sunt denota ca sunteti niste AGEAMII si in arta si istorie si in cultura, pacat ca va tine pamantul si ca va suporta pasii vostri de ageamii in toate , vedeti cum va plateste DD sa nu va plateasca xca ageamii.

 2. vasilica spune

  ma gandeam eu acum…ce se intampla daca proprietarul terenului din parc, parca popa ii spune, i se da terenul…va intra si gardul nou facut in proprietatea omului???…interesante probleme are orasul

 3. yani spune

  din poze se vede ca e zid langa zid (ce rost are? )si fara protectie la zidul de jos . Domnu’ Primar hai sa cheltuim fondurile europene cu cap nu cu interese ,fiindca cu bune cu rele in istoria orasului nostru DOMN’PRIMAR este trecut oricum. Departe de mine o critica electorala!!! A-ti facut multe investitii ptr. orasul nostru care in timp au adus sau vor aduce bani in visterie si va multumim!! dar uneori trebuie sa „pierdem” bani si cu acest gen de ‘lucrari’care nu sunt urmarite pas cu pas de dvs sau de angajatii platiti de dvs(sau mai bine zis de noi contribuabilii cu datorii, rate, criza, probleme……etc )Oricum este CURTEA DOMNEASCA a orasului nostru si daca cineva spune ca din cauza vestigiilor gasite se intarzie cu lucrarile de modernizare ‘si trebuie sa punem o piatra deasupra’ atunci aceea persoana nu este un adevarat nemtean doar un intreprinzator cu o cafenea sau bar . Presupun ca firma care a construit zidul(sau reconstruit dupa planul arhitectului sef care s-a consultat cu un arheolog,istoric…) are ca si angajati, persoane calificate .DACA NU , DOMN PRIMAR CE FACEM ??? NOI PIETRENII RAMANEM CU UN ZID NOU FACUT CU PIATRA VECHE -IAR FIRMA CARE NU ARE HABAR DE RECONSTRUCTIE CU BANII!

 4. valentin spune

  fratiilor e important sa se respecte termenul de executie, ce mai conteaza cum iese, asta ar reiesi din partea autoritatilor publice locale, si pasajul o sa l pietruiasca poate tot in bataie de joc.

 5. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  Aceste ”lucrări” sunt de un kitsch ordinar: făcute la repezeală, de persoane plătite modest, eventual zilieri aduși cu camionul de peste munți, nemulțumite de leafa mizerabilă. Acest gen de activitate necesita o asistență de specialitate. Un model de restaurare pentru obiective patrimoniale de rangul celor din incinta vechii Curți Domnești îl poate constitui Mânăstirea Probota(ctitoria voievodului Petru Rareș, județul Suceava). Acolo, cu fonduri și specialiști din Japonia, cu mână de lucru super-calificată din Occident, dar și din România s-a refăcut un ansamblu voievodal de excepție. Mânăstirea, zidul de apărare, de incintă și necropola domnească de la Probota fac parte, astăzi, din patrimoniul UNESCO. Cărui individ i-ar fi trecut prin cap să sfredelească pământul, doar pentru parcări, într-o zonă de interes patrimonial? Doar la Piatra Neamț, asemenea trăznăi sunt posibile! Comentariul lui ”x” este realist: ”Comparati zidul de piatra facut acum cu zidurile vechi. Cel nou este facut de ageamii,in bataie de joc comparativ cu cele vechi”!

 6. x spune

  Comparati zidul de piatra facut acum cu zidurile vechi. Cel nou este facut de ageamii,in bataie de joc comparativ cu cele vechi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate