Luați-vă o plită electrică, dar nu ca s-o folosiți pe litoral!

0

Plitele electrice sunt extrem de convenabile, indiferent de mărime și numărul de ochiuri. Fără a avea nevoie de gaz, tot mai mulți oameni aleg să înlocuiască vechiul aragaz cu o plită electrică modernă. Unii dintre aceștia aleg să o ia cu ei chiar și în concediu, așa cum patronii mai multor hoteluri de pe litoral au descoperit în această vară.

„Într-o zi era un miros de o ciorbă din aia sănătoasă ca-n Moldova de ne mirăm de unde, de unde, când ne-a anunţat camerista că a intrat la curăţenie şi fierbea oala pe foc de mama focului şi mirosea o ciorbă dreasă ca la mama acasă!”

Lahme Bolat este unul dintre managerii de hotel care au găsit plite electrice în camerele oferite clienților. Chiar dacă hotelul se numără printre cele aflate în zona de nord a stațiunii Mamaia, unde o cameră costă începând de la 400 de lei pe noapte, anumiți clienți s-au dovedit a fi puși pe economii într-un mod extrem.

Alți manageri de hotel au găsit în camere chiar și butelii cu gaz, mini baruri pline de borcane și de mâncare de proveniență externă hotelului. Dacă nu îndeasă conservele și ingredientele din supermarket în minibar, clienții aleg să se mănânce direct pe plajă ceea ce au cumpărat de la supermarket-urile de pe litoral.

Cei care doresc să economisească și mai mult apelează la chiriile din Constanța, unde apartamentele sunt deja dotate cu tot ce le trebuie pentru a-și prepara mâncarea. În ceea ce privește zonele de sud ale litoralului, prețurile sunt cu aproximativ 15% mai mici. În medie, un român cheltuiește aproximativ 300 de lei pe zi într-o vacanță pe malul Mării Negre. Aici intră atât costul mâncării și al băuturii, precum și costurile de cazare.

De aceea, imaginile pe care le-am tot văzut la știri în ultima perioadă nu sunt greu de justificat. O plită electrică de mici dimensiuni este foarte accesibilă, iar oalele și ustensilele de gătit au o durată de viață extrem de mare pentru români. Restaurantele de pe litoral practică un adaos comercial generos, singura scăpare a celor care doresc să ia masa fără a cheltui sume mari fiind cantinele sau restaurantele cu autoservire.

Din păcate, chiar dacă sunt convenabile, folosirea plitelor electrice și a buteliilor cu gaz în camerele de hotel este extrem de periculoasă și trebuie oprită imediat. Litoralul românesc nu este singura opțiune pentru o vacanță reușită, chiar dacă este cel mai aproape de majoritatea românilor.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate