Lovit în cap și băgat în comă. Cine mai este vinovat în afară de agresor?

0
Ilustrație

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au reținut pentru 24 de ore un bărbat din Crăcăoani, bănuit de comiterea infracțiunii de vătămare corporală. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

La data de 10 august, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați despre faptul că un bărbat de 34 de ani, din Piatra-Neamț, a fost victima unei agresiuni fizice.

Din primele cercetări efectuate a reieșit faptul că în timp ce un bărbat, de 34 de ani, se afla pe terasa unei societăți comerciale din Piatra-Neamț, ar fi fost lovit cu pumnul în zona feței de către un alt bărbat, în vârstă de 39 de ani, din localitatea Crăcăoani. În urma leziunilor suferite, victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, pe care au condus-o la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală.

La data de 11 august, bărbatul din Crăcăoani a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Sursa: IPJ Neamț

Acum, pe înțelesul tuturor. Damian, un individ eliberat recent din penitenciar, l-a lovit în cap pe Chitoșcă, fratele unui fotbalist din Piatra-Neamț, și l-a băgat în comă. Totul s-a petrecut la o terasă din ștrandul din Piatra-Neamț.

Altercația dintre cei doi este efectul social al dezordinii generale din România și al faptului că instituțiile statului nu mai sunt real interesate de siguranța oamenilor.

Astfel de lucruri ne oripilează și ne fac să ne întrebăm în ce țară trăim și de ce se întâmplă așa ceva. Răspunsul este simplu. Trăim în țara pe care o merităm ca popor ce nu ne mai interesează decât ce ține de propria persoană.

De exemplu, pe vremea comuniștilor când te eliberai din penitenciar, ca si acum, de multe ori înainte de termen, aveai maximum 2 săptămâni la dispoziție să te prezinți la un loc de muncă și să muncești minimum 8 ore pe zi. Dacă nu te angajai, mergeai înapoi la penitenciar și reluai pedeapsa fără avantaje, adica zi la zi.

Și legislația actuală permite condiționarea și monitorizarea activității deținutului eliberat și ar putea să i se impună găsirea unui loc de muncă sau reîntoarecerea la penitenciar, dar nu își mai bate nimeni capul cu ce face deținutul eliberat. Nu e nimeni interesat dacă are ce mânca sau unde dormi ca să nu dea în cap oamenilor și așa mai departe.

Spuneți dumneavoastră, câți eliberați din penitenciare ar recidiva dacă ar fi obligați să își găsească și să păstreze o încadrare în orice muncă, opt ore pe zi, timp de minimum 6 luni după eliberare? Cine oprește comisiile de eliberare să pună condiții de reintegrare socială de acest gen?

Acestea sunt adevăratele cauze pentru tot ce se întâmplă în România. Durerea totală la bască de orice și oricine. Toată lumea e interesată de ce se întâmplă azi și nimeni nu e interesat să prevadă și să preîntâmpine problemele de mâine.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate