Locurile de joacă, în atenția ANPC/Ce nereguli au fost decoperite în Neamț

0

În perioada 18 iunie – 2 iulie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat o serie de acțiuni de control privind respectarea prevederilor legale în spaţiile de joacă pentru copii. 

sursa foto: ANPC

Conform ANPC, controlul a cuprins 275 operatori economici din toate județele țării și din Bucureşti.  

Au fost aplicate 168 sancţiuni contravenţionale din care 103 avertismente şi 65 amenzi contravenţionale în valoare de 324.000 lei.În urma verificărilor, a fost dispusă măsura de oprire temporară a prestării serviciului la 70 operatori economici până la remedierea neconformităţilor constatate, la 3 dintre operatorii economici controlaţi, dispunându-se sancţiuni complementare, respectiv interzicerea utilizării echipamentelor de agrement amplasate pe spaţiile de joacă până la eliminarea deficienţelor constatate în județul Brasov și măsura opririi definitive de la exploatare a unor echipamente cu probleme la rampele de acces și paviment, până la remedierea defecțiunilor, evaluarea conformității acestora și emiterea unui certificat de conformitate de către un organism de certificare.”, transmite ANPC

În județul Neamț, abaterile constatate în timpul acțiunilor de control efectuate de inspectorii s-au referit la respectarea prevederilor legale referitoare la spaţii de joacă (HG nr. 435/2010) (conformitate din punct de vedere tehnic a echipamentelor și respectarea cerințelor esențiale de securitate).

De asemenea, controlul a depistat echipamentele de agrement rupte, cu elemente sparte, ciobite, frânghii rupte, podeţe cu dale din lemn putrezite sau lipsă, cuie ruginite etc, elemente menite a pune în pericol integritatea utilizatorilor, respectiv a copiilor. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate