Locul II la Stafeta 4×100 metri

0

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt la etapa a IV – finala a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta, organizata in judetul Arges, au parcurs proba Stafeta 4 x 100 metri.

Proba, desfasurata in dupa-amiaza zilei de 08 septembrie, a adus pompierilor nemteni si prima clasare pe podium, in clasamentul probei. Lotul inspectoratului nostru a ocupat locul II, cu un timp de 65.31 secunde, la doar 00.12 secunde de ocupantii locului I, reprezentantii pompierilor ieseni (65.19 secunde).

Pompierii nemteni, a caror comportare pe timpul probei a fost una pe masura eforturilor deosebite si a seriozitatii dovedite pe timpul pregatirii concursurilor, au reusit sa se claseze inaintea lotului reprezentativ al judetului Calarasi, nimeni altii decat castigatorii ultimelor trei editii ale Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta.

„Dupa desfasurarea primei probe a acestor concursuri mi-am exprimat speranta ca reprezentantii inspectoratului nostru vor reusi sa obtina rezultate foarte bune, bazandu-ma in primul rand pe optimismul care ii caracterizeaza pe acesti tineri din lot. Bineinteles ca acest optimism era fondat pe nenumaratele ore de antrenament si pe seriozitatea pe care au manifestat-o pe timpul pregatirii. Astazi aceste eforturi si, de ce nu, ore de munca si sacrificiu, au fost rasplatite prin clasarea pe locul II al probei Stafeta 4 x 100 metri. Satisfactia este cu atat mai mare cu cat am reusit sa invingem una dintre cele mai puternice echipe din concurs, lotul judetului Calarasi, castigatori ai ultimelor trei editii ale acestor concursuri. Toate probele sunt extrem de disputate, pe masura unor profesionisti ai gestionarii situatiilor de urgenta, concursurile serviciilor profesioniste fiind considerate adevarate olimpiade ale pompierilor militari.” prim adjunct – colonel Ionel Pirvu

Informatii de background
Proba Stafeta „4 x 100 metri”
– concurentii schimburilor 1, 2 si 3 sunt echipati cu trening, pantofi sport, brau si casca, iar schimbul 4, cu costum de protectie rezistent la foc, brau, casca prevazuta cu vizor si manusi de protectie rezistente la foc (tip KEVLAR); – proba se desfasoara pe pista de tip olimpic (pentru atletism) cu o lungime de 400 metri; schimbul 1 se prezinta la start cu o scara baston si o teava tip „C” (stafeta); la semnalul „START!” alearga si cu ajutorul scarii baston trece peste casuta macheta, continua alergarea inca 60 de metri, intra in spatiul de schimb 1 si preda stafeta schimbului 2; schimbul 2, dupa ce primeste teava, alearga si escaladeaza gardul de 2 metri, dupa care continua alergarea inca 40 de metri si intra in spatiul de schimb unde preda stafeta; schimbul 3, dupa ce primeste teava, o fixeaza la brau, alearga si ridica cele doua role de furtun de tip „C”, traverseaza barna de echilibru, intinde rolele si le racordeaza intre ele, ramanand in mana cu racordurile libere, dintre care unul il racordeaza la distribuitor, iar celalalt la teava tip „C”, pe care, dupa ce trece linia marcata la 280 metri fata de linia de start, o dezacordeaza si, ajungand in spatiul de schimb, o preda; schimbul 4 alearga cu teava la brau catre tava (in care este aprins un amestec de 0,5 litri benzina, 5 litri de motorina si 40 litri de apa), ridica stingatorul cu praf si CO2, stinge incendiul, continua alergarea inca 50 de metri si trece linia de sosire. Proba se considera terminata cand a fost stins incendiul, iar schimbul 4 a trecut linia de sosire. – fiecare lot participa cu cate doua echipe, formate din cate patru competitori, fiecare avand dreptul la o singura incercare; la realizarea clasamentului probei se ia in considerare timpul cel mai mic realizat de catre una dintre echipele fiecarui lot.

Nota:In cursul zilei de 09 septembrie vor desfasura proba Scara de fereastra iar vineri, inaintea festivitatii de premiere, se va desfasura proba Realizarea dispozitivului de interventie la motopompa.

I.N.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate