Locomotiva a plecat…singură. Trenul de București a rămas în gara din Piatra-Neamț, cu tot cu călători – FOTO

18

Da, s-a întâmplat în această dimineață în Piatra-Neamț și chiar dacă pare o glumă, vă asigurăm că nu este. Călătorii care intenționau să plece la București, „înarmați” cu biletele aferente la purtător, au urcat în tren. Toate bune și frumoase până aici.

Au trecut 10 minute, 15 minute, 20 minute doar că trenul nu mai pleca. Câțiva oameni au coborât din vagoane pentru a vedea ce se întâmplă moment în care au constatat că locomotiva a „făcut picioare”, de una singură. Nimeni nu i-a anunțat nimic, iar ei au rămas cu ochii-n soare, la propriu.

Se pare că undeva, între Piatra-Neamț și Roznov un tren a rămas blocat pe șine, iar locomotiva buclucașă a fost trimisă pentru a rezolva problema survenită, doar că reprezentanții CFR au uitat să le aducă în vedere oamenilor acest aspect.

Incidentul ne-a fost semnalat chiar de către unul din călători și tot persoana respectivă ne-a furnizat și fotografiile.

No comment. Răbdare și tutun.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
18 Comentarii
 1. Andras Varga spune

  Regulile alea scrise cu sânge prevăd si nasul si nașa ?
  Si e mai scump cu trenul decât cu auto, lăsați vrajeala de bugetari .
  E grețos sa luați apărarea asa, stie toată țara asta cum mere la chefere .
  Bilete iau numai cei cărora li se decontează călătoria, restul cu nasul .
  E cunoscut dintotdeauna .

 2. Andrei spune

  Unde sa plece trenul de calatori, in contextul in care putea merge 10-20-30 de kilometrii doar ca sa descopere ca linia este blocata de alt tren (Tren DE MARFA!!!! Nu al CFR Calatori sa ne fie clar)? Cum probabil nu exista alta locomotiva care sa rezolve problema intr-un timp relativ scurt si sa degajeze linia astfel incat sa nu astepte calatorii 5-6 ore (da, pare incredibil, dar calea ferata din Romania inca are niste reguli, reguli scrise de-a lungul timpului cu sange platit de personal feroviar sau calatori, dupa care se ghideaza), asta a fost cea mai buna varianta. Dar na, asa e. Ca popor si natie toti stim totul despre orice. Da-i romanului dreptul la replica si dreptul de a isi exprime opinia si brusc cucrereste medalia olimpica la „datul cu parerea” si „aruncatul cu privirea” in curtea altora…

 3. Vasile Ion spune

  Sa ziceti mersi ca mai aveti si locomotiva aia care a rezolvat situatia. La viteza cu care se imprumuta Romania va intra in faliment ca si Grecia in maxim 3 ani si caile ferate secundare vor fi inchise din lipsa de bani de subventii. Atunci o sa luati autocarul care va costa dublu cat trenul o sa va simtiti inghesuiti de vecini si ca bonus o sa le ascultati toate convorbirile telefonice.

 4. Sorin spune

  Inca nu exista linie electrificata la Piatra Nemt? Hmmm…

 5. Andras Varga spune

  Observați gandirea de bugetar frecător de mentă clasica?
  Călătorii trebuie sa aplaude ca ăștia au o locomotivă la doua trenuri si care face naveta intre comune cand se strică una, au întârziat astfel trei trenuri .
  Sirene, aplauze, vii ovații si scandări meritate .
  Vad cum trece pe la piața ruginitura aia scorojită si murdară zilnic.
  Civilii platesc poluare la autoturisme moderne, euro, ma întreb cat poluează o mașină mică, si cat locomotiva aia .
  Aseară facea un fum de nu se zărea Reconstrucția de la podul pieții .

 6. Mariana Fluerasu spune

  O MAI FI C.F.R.UL AL ROMANIEI?? SAU PARTICULAR??

 7. Radu spune

  Sa incepem cu sfarsitul CFR…In anul de glorie 1998 o persoana VP(care apoi ne-a distrus si ca natie)a divizat CFR in 5 „bucati”,numai bune de furat…respectiv CNCFRSA,SN CFR MARFA SA,SN CFR CALATORISA,SAAF si SMF,toate cu organigrame tesa complete!In forma asta se afla CFR si azi,mai putin SAAF/SMF…deci societati independente.
  In Gara P.Neamt functioneza doar cei de la CNCFRSA si casele se bilete care apartin insa de Statia cfr calatori Bacau.!Pe cei de la PN nu-i intereseaza prea mult se treburile celor se la calatori,decat din punct de vedere al sigurantei circulatiei!
  Concluzia…votati in continuare oameni ca TB alias PETROV!

 8. Doru spune

  Amuzant!
  Din perspectiva CFR, cālători nu au niciodată dreptul să fie anunțați măcar ,după ce oricum, plătesc și primesc servicii de proastă calitate.
  Chiar acum 10 minute am ajuns în Lugoj, am plecat de la București, și trenul a avut o întârziere de 33 de minute, nimeni nu a spus/anunțat nimic.
  Din nou pentru ei e normal să fie întârzieri și călătorul să nu știe, ba mai mult sa fie tratat cu lipsă de respect și profesionalism(pentru ei aceste două cuvinte din urmă sunt total străine).
  Într-un alt episod am calatorit la Brașov, cu bicicleta ,nimeni nu m-a informat că trebuie să plătesc pentru bicicletă, iar în tren nașul s-a perindat pe lângă mine mai bine de o oră căutând o dovadă pentru care îmi solicita plata, a dat telefoane , a căutat acea informație cu o pasiune pe care de fapt ar trebui să o pună în a face călătorului călătoria mai confortabilă, dar ghiciți ce ? Nu a găsit nicio informație, iar eu am fost nevoit să plătesc bilet pentru bicicletă cu suprataxă ,care apropo , a fost mai mult decât biletul pe care l am platit pentru mine. Ba mai mult cineva fuma nestingherită la ușă, în interiorul vagonului, făcându-i observație , s-a prefăcut că nu mă aude, era o”doamnă” au zis cei de la CFR ,prietenă cu ei ,începând cu respectabilul „domn” care a început să mă înjure ,pentru că el știe să conducă o locomotivă , dar nu a învățat ce este acela bun simț…
  Nu mai continuu , că deja acord prea mult timp unor oameni care ne reprezintă țara cu o mare lipsă de respect..
  Așa că degeaba „nu vă scuzați” domnilor de la CFR, pentru că asta este atitudinea voastră.

 9. Cristian spune

  E bine că era măcar o locomotivă disponibilă, chiar dacă era „ocupată” puțin cu un tren de călători. Putea să nu se găsească nicio locomotivă 🙂

 10. Tudor E. spune

  Nu ați citit articolul. Nu este incriminat accidentul sau întârzierea.
  Este incriminată pe bună dreptate nesimțirea, lipsa de educație, indolența și lipsa de instruire în comunicarea cu pasagerii (care le asigură supraviețuirea lor și familiilor lor) a angajaților CFR din stația Piatra Neamt. Este o boală cronică a CFRului care persistă de peste 70 ani.

 11. grigore popescu spune

  deci dragule, poate că în lumea ta o întârziere nu înseamnă nimic, dar să nici nu anunți călătorii, asta înseamnă nesimțire și sper să îi amendeze și să dea afară persoanele responsabile. bătaie de joc pe banii oamnenilor.

 12. Alex spune

  Sau CFR ar trebui sa aibă și locomotive pentru astfel de situații…

 13. Bogdan spune

  O nesimțire totala la CFR. În ianuarie am stat pe o linie de așteptare în Bacău peste o ora, fără căldură, timp în care nimeni nu ne-a anunțat nimic. Când am cerut explicații conducătorului care a venit după lipirea vagoanelor la trenul de Suceava, cu mana întinsă la propriu, fără măcar sa salute, a spus ca îmi permit cam multe sa pun astfel de întrebări. Iar la capitolul căldură, a trebuit sa ne mutam în alt vagon, evident, același personaj spunând, când a văzut, ca avem prea multe pretenții….

 14. George Mihaila spune

  Ceva perfect normal din cum ne răspunde domnul Mihai Tudosa, doar o întârziere de 30 minute, nimic deosebit! Pentru CFR o întârziere serioasă are 30 zile nu 30 minute!

 15. Nicu spune

  Pentru faptul că oamenii nu sunt anunțați de lucruri ” rezonabile ” pe care le faceți este si normal sa nu realizezi, tu si restul din grupul ” CeFeRistilor implicati „. Dacă iei in sondaj o zi din săptămână, te asigur ca o sa vezi ” întârzieri nedorite ” și aceleași scuze ce se repetă mult timp. Tot ce mai putem face e să susținem Inițiativa cetățenească ” Fără Penali in funcții publice „.

 16. Valentin spune

  Un articol de 2 bani. Simate ziarist înainte de a publica un articol documentează-te dacă nu laste de meserie

 17. Mihai Tudosa spune

  Deci, dragilor, au fost 49 minute întârziere la trenul Regio 5463, Bacău – Piatra Neamț datorită defectării locomotivei, 39 minute întârziere la InterRegio 1858, Piatra Neamț – București și 31 de minute la Trenul InterRegio 1752, Suceava – București Nord, care a preluat vagoanele de la IR 1858. A fost o întârziere, nedorită de nimeni, destul de ”rezonabilă” de 31 de minute în care o locomotivă s-a defectat și alta a salvat momentul. Eu zic că e de apreciat efortul CeFeRiștilor implicați! În titlul dumneavoastră ar trebui să fie scris că locomotiva a plecat singură să rezolve o problemă de circulație, s-a întors și a tractat trenul cu pricina la destinație!

 18. Tatiana spune

  Ca la noi…..la nimeni altcineva..
  Parca clientul nostru…..stapanul nostru…
  In cazul nostru clientul nostru…prostul nostru😁

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate