Localnicii din Mărgineni – Neamț solicită curățarea urgentă a buruienilor pentru siguranța rutieră în intersecții

1
  • Intersecția „La Papuc” devine un punct periculos din cauza vegetației neîngrijite și a lipsei de vizibilitate

Localnicii din comuna Mărgineni-Neamț solicită autorităților și administratorilor drumurilor din zona Roznov-Girov să ia măsuri urgente pentru curățarea buruienilor care invadează marginea șoselelor. Această problemă este însoțită de creșterea bălăriilor în zona intersecției cunoscută drept „La Papuc”. Conducătorii auto care vin dinspre Mărgineni se confruntă cu o situație periculoasă, fiind nevoiți să iasă 2-3 metri în șosea pentru a se asigura înainte de a traversa intersecția, spun localnicii.

Vegetația sălbatică a invadat marginea drumurilor, reducând astfel vizibilitatea pentru șoferi. Această situație poate pune în pericol atât șoferii, cât și pietonii, deoarece pe această rută se circulă cu viteză, iar vizibilitatea redusă amplifică riscul de accidente.

Chiar ieri, pe data de 4 iunie, un incident nefericit s-a produs în această intersecție și a dus la un accident rutier cu victime (Detalii AICI). Poliția rutieră a intervenit și a sancționat evenimentul, însă cauza principală a accidentului, din ce spun cei care cunosc zona, a fost dificultatea de a observa traficul din cauza buruienilor și a lipsei de vizibilitate.

În aceste condiții, administratorii drumurilor ar trebui să ia măsuri urgente pentru curățarea buruienilor și a vegetației nedorite, în special în zona intersecției „La Papuc”. Este esențial să se asigure o vizibilitate clară pentru a preveni accidente grave și a proteja siguranța tuturor participanților la trafic.

De asemenea, se mai reclamă și faptul că intersecția nu este semnalizată suficient de bine cu indicatoare vizibile și marcaje, „La Papuc” fiind un punct critic în ceea ce privește nenumăratele accidente rutiere care au avut loc aici. Poate că ar trebui avută în vedere oportunitatea creării unui sens giratoriu aici, așa cum s-a făcut la Căciulești-Girov.

Sperăm să se acționeze prompt, astfel încât să fie prevenite alte incidente nefericite și să se asigure siguranța rutieră în zonă.

Imagini transmise de localnici (autoturismele avariate în urma accidentului de ieri, 4 iunie, se află tot acolo):

Actualizare: Un consilier județean s-a autosesizat și a depus o cerere de remediere a deficiențelor din intersecția „La Papuc”

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Cornel spune

    Buna seara.
    Si in dupa-amiaza aceasta buruienile impiedicau vederea celor care veneau dinspre Margineni si opreau la intersectia de la Papuc. Pericolul este intr-adevar foarte mare pentru ca trebuie sa iesi in banda de circulatie sensul dinspre Roznov spre Girov.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate