Liviu Harbuz și-a dat arama pe față… A plecat de la PSD la partidul lui Băsescu

3
Liviu Harbuz - Deputat de Neamț Candidat la functia de primar al municipiului Piatra Neamt
Liviu Harbuz – Deputat de Neamț
Candidat la functia de primar al municipiului Piatra Neamt

Deputatul Liviu Harbuz, fostul candidat la primăria Piatra-Neamț, a întors spatele PSD-ului și a plecat la UNPR, partid care tocmai fuzionează cu PMP.

Decizia lui Harbuz este una binemeritată de PSD, care l-a prezentat ca fiind un candidat universal, iar după o campanie jenantă acesta i-a lasat în organizația goala la Piatra-Neamț, cu probleme severe de imagine și cu ochii în soare. Indirect, această mișcare a deputatului Liviu Harbuz îi pune într-o postura ciudată atât pe Dragnea, cât și pe Ponta și pe toți cei care l-au susținut.

Previziunea noastră este una simplă. PMP îl vrea pe Liviu Harbuz pe locul unu pe listă la Senat ca să tragă în campanie și să dea de pământ cu PSD-ul, dar e posibil ca Harbuz să uneltească pentru locul unu la Deputați și să preia și conducerea PMP la Neamț.

La cum îl cunoaștem noi pe Liviu Harbuz, care nu este nici pe departe un naiv, ci, dimpotrivă, este cu mult peste clasa politică nemțeană, PMP-ul începe să aibă șanse reale de a obține un rezultat semnificativ la parlamentare, ceea ce ar strica calculele atât ale social democraților, cât și ale liberalilor. Și mai apare o problemă. Într-un peisaj politic nemțean cu mari carențe de lideri, caci in afara de Ionel Arsene noi nu am mai vazut vreun lider functional, Liviu Harbuz poate crea surprize de proporții. Având în spate și un Băsescu cu o echipă foarte eficientă și profesionistă, chiar previzionăm că Harbuz ar putea deveni un lider politic important nu doar la nivel județean, ci și la nivel zonal. Desigur asta se poate întâmpla doar dacă reușeste să se coboare din turnul aroganței unde s-a cocoțat în ultima vreme și mai lasă la o parte paranoia și securismele.

Oricum situația e de râs, pentru că dupa ce lunile trecute Harbuz rupea geaca de pe el, criticându-i pe oamenii lui Băsescu, acum suge cu paiul din același borcan de muraturi alături de ei. Și postacii, și susținătorii reformei PSD propuse de Harbuz pentru Piatra-Neamt acum vor deveni oare susținătorii echipei lui Băsescu?

Așadar, urmează o campanie electorală interesantă în care sperăm că Liviu Harbuz va mătura pe jos cu toți adversarii politici cărora, cu sinceritate, nu le plângem de milă pentru că în mare parte sunt niște incompetenți. Ba mai mult, ne permitem să anticipăm chiar 2 parlamentari eligibili pentru PMP în condițiile în care Liviu Harbuz pune în practică toate lucrurile bune pe care le știe, pentru că dacă se apucă și de cele rele PMP nu va scoate voturi nici pentru un câine de companie de parlamentar.

Oricum, totul este un borș politic în care Harbuz pleacă de la PSD la UNPR și intra în PMP-ul care formeaza majorități politice cu PSD la Neamț. Dar, întărind ceea ce am mai spus, ne bucură mișcarea lui Harbuz, deoarece le strică jocurile și calculele multora, începând cu cei din PMP.

Iosub Robert

3 Comentarii
  1. Eu spune

    Bravo psd-istilor ! Asa om ati votat pentru primarie, el v-a reprezentat ” cu cinste”! Dati-i inainte cu oameni de calitate, toti unul si unul!

  2. Trifescu Romeo spune

    Deja am fugit la magazin să îmi cumpăr lămâii. Îmi vine o greață! Punctul 8 de la Timișoara!!!

  3. MARCEL spune

    O fi Presimtind ca s ar putea si la NOi sa se intampe vreo LOVitura ca n cazu lui ERDOGAN ! DACa PREVIZIUNEA se adevereste primul care are de tras e DL Barjoveanu !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate