LIVE: Eclipsa parțială de Lună, 7 august 2017

3

În seara zilei de luni, 7 august 2017, are loc o eclipsă parţială de Lună, cu magnitudinea de 0.2464 (24.64%). Eclipsa se observă din Europa, Africa, Asia şi Australia, maximul va fi la ora 21.20 (ora de vară a României).

Eclipsa începe la 18:49, când Luna încă nu a răsărit, iar Soarele se află pe cer. Luna intră în umbra Pământului la 20:22, în momentul în care răsare dinspre orizontul de est-sud-est, putând fi observată și din țara noastră.

Transmisie în direct de la un observator astronomic din Asia:

Animația de mai jos prezintă modul în care se desfășoară eclipsa parțială de Lună din această seară. La faza maxima, ora 21.20 (ora de vară a României), Luna va fi puțin mai întunecată în partea de jos (emisfera sudică), acest fenomen se explică prin faptului că Luna va intra parțial în conul de umbră al Pământului.

Eclipsele de Lună pot fi observate noaptea, în întregime dintr-o jumătate de emisferă a globului și parțial din și mai multe locuri. În medie dureaza 4-5 ore. Un articol despre cum se produc eclipsele de Lună se află aici.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. Cornelia Muntean spune

  Orice postare de acest gen ma încântă. Mulțumesc !!!

 2. mickey999 spune

  Vai de mine!
  Nu m-am uitat ca am auzit ca la eclipsa ies moroii si dupa aia vacile ramin sterpe. Lucru’ diavolulu’ , maica..daaa.

  Ptiu! Doamne fereshte! Sa piara dracul dintre noi!

  S-a inmultzitara moroii, oare??

  🙂 🙂 🙂

 3. Maria David spune

  O postare extraordinara ! Mi-a placut f mukt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate