Liceenii de azi, antreprenorii de mâine

0

Cea de-a cincea ediție a competiţiei „Tinerii de Azi, Antreprenorii de Mâine, s-a încheiat astăzi, 13 decembrie, în sala de conferințe a Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ, unde șase echipe formate din elevi cu spirit antreprenorial  și profesori  şi-au prezentat proiectele de afaceri. Întrecerea a debutat, luni, 12 decembrie, cu „Târgul tinerilor întreprinzători”, la Colegiul Național de Informatică, când a avut loc o expoziție cu produse.

 Mihai Apopii, președintele CCI Neamț: Inițiativele Colegiului de Informatică și pasiunea doamnei prof. Daniela Neamțu (director al Colegiului Național de Informatică) trebuie să găsească în mediul de afaceri un sprijin, astfel încât acești copii să capete încrederea de care au nevoie pentru a ajunge antreprenorii de mâine. Pentru cei din mediul de afaceri știm cât de important este să avem oameni calificați pe domeniile pe care activează și să avem antreprenori care să-și înțeleagă misiunea pe care și-o asumă. Există un decalaj între ceea ce își dorește și ceea ce are nevoie mediul de afaceri, adică de oameni calificați, dar în aceeași măsură de antreprenori care să aibă curaj, să-și asume riscuri și care să ducă mai departe business-urile de performanță din această zonă.”

 prof. Daniela Neamţu, director al Colegiului Național de Informatică: „Suntem la a cincea ediție a acestei competiții. Astfel spus, de cinci ani de zile CCI Neamț este gazda noastră și nu doar atât . Au reușit timp de cinci ani să aducă reprezentanți ai comunității oamenilor de afaceri care au vizualizat proiectele tinerilor, i-au încurajat, i-au apreciat și l-a sfârșit i-au răsplătit. Antreprenoriatul nu este o afacere pentru colegiul nostru, ci reprezintă inventivitate, creativitate, inovație, leadership. Încercăm să creăm niște absolvenți care să preia aceste valori și să le aplice în domeniul în care vor merge.”

După momentul dedicat alocuțiunilor, tinerii antreprenori, unii mai siguri, alții mai emoționați, au venit în fața oamenilor de afaceri pentru a-și prezenta proiectele. Ideile prezentate au fost din cele mai variate, de la construirea de imprimante 3D până la platforme cu ajutorul cărora se pot face meditații „live”, din fața calculatorului.

 Echipele participante au fost :

  • Clubul de aeromodele și robotică C.T. Cartianu – Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamț;
  • Path to knowledge (PTK) – Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț;
  • Club „Karina-Childhood as a fairy tale” – Colegiul Tehnic „Gh. Balș” Adjud, județul Vrancea;
  • Sport și energie regenerabilă – Colegiul Național de Informatică;
  • Info-Montan/ Școala de mers pe munte – Colegiul Național de Informatică;
  • Acvariu de piatră – Colegiul Național de Informatică.

Competiţia „Tinerii de Azi, Antreprenorii de Mâine este înscrisă în Calendarul Activităților Educative Naţionale 2016, fiind organizată de Colegiul Național de Informatică (CNI) din Piatra-Neamț, alături de Junior Achievement România și cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Neamț.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate