Lemn confiscat

0

În baza planului comun de actiune, politistii Postului de Politie Tarcău si reprezentanti ai I.T.R.S.V. Suceava, au actionat, în noaptea de 29/30 noiembrie, în comuna Tarcău, pentru depistarea persoanelor care încalcă prevederile legale privind transportul de material lemnos. Pe DC 135 F, un echipaj mixt a oprit pentru control un autotractor forestier condus de A. Gheorghită, de 25 de ani, din comuna Bicazu Ardelean, care transporta lemn de lucru răsinoase, beneficiar al transportului fiind C. Ion, de 43 de ani, din comuna Bicaz Chei, judetul Neamt. Întrucât acesta nu a prezentat acte de provenientă pentru transportul materialului lemnos, iar bustenii de pe autotractor nu corespundeau dimensional si calitativ cu actul de punere în valoare prezentat la control, s-a dispus inventarierea si ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos. Cantitatea de 24,80 metri cubi de lemn lucru răsinoase a fost ridicată în vederea confiscării, iar soferul a fost sanctionat contraventional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii nr. 171/2010.

În ziua de 30 noiembrie, politistii Postului de Politie Agapia si angajati silvici ai Ocolului Silvic Văratic, au depistat, în punctul denumit „Braniste”, din comuna Vânători – Neamt, pe S. Daniel, de 22 de ani, din comuna Dorna Arini, judetul Suceava, în timp ce transporta cantitatea de 3,82 metri cubi cherestea răsinoase fără a poseda documente legale de însotire. De asemenea, a fost depistat C. Ioan, de 59 de ani, din orasul Brosteni, judetul Suceava, care transporta cantitatea de 3,65 metri cubi de cherestea răsinoase pentru care nu avea avizul de însotire a mărfii întocmit corespunzător. S-a luat măsura ridicării în vederea confiscării materialului lemnos. Cei doi soferi au fost sanctionati contraventional conform Legii nr. 171/2010.

IPJ Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate