„Legea privind finalizarea hidrocentralelor abandonate a fost adoptată!” – Ciprian Șerban

0

Parlamentul a adoptat miercuri un proiect controversat de lege privind finalizarea hidrocentralelor abandonate. Vice-președintele Camerei Deputaților, Ciprian Șerban a transmis un mesaj legat de acest aspect: „PSD a propus, a susținut și, astăzi, a determinat adoptarea în Camera Deputaților – vot final – a legii privind finalizarea hidrocentralelor abandonate ”din motive de mediu”.

România va fi capabilă, astfel, să crească rapid capacitățile de producție a energiei curate. Zeci de mii de megawați de energie verde și ieftină vor fi aduși, lunar, în Sistemul Energetic Național.

Sistemul energetic devine mai puternic, mai stabil și mai fiabil. Vom avea ordine și stabilitate în aprovizionarea internă cu energie.

Am mai susținut și cu alte ocazii, România nu-și mai poate permite să abandoneze amenajări hidrotehnice în care s-au investit sute de milioane de euro, bani publici. Nici în vremuri normale și nici în actualul context, când deficitul de energie a aruncat prețurile în aer.

Potrivit unei postări publicate de Președintele PSD – Marcel Ciolacu, acest proiect permite să fie reluate și finalizate următoarele investiții majore:

Răstolița – hidrocentrală realizată în proporție de 92%, pentru care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro și care poate produce lunar peste 9000 MWH;
Valea Jiului – hidrocentralele Bumbești – realizată 90%, Dumitra – realizată 98%, pentru care s-au cheltuit deja peste 155 de milioane de euro și care pot aduce în sistem peste 21.000 de MWH, în fiecare lună.

Peste 300.000 de locuințe ar putea fi alimentate cu energie electrică, tot timpul, prin producția acestor hidrocentrale.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate