Legea dării în plată va afecta dramatic tinerii care vor să îşi cumpere o casă

1

darea-in-plataAndreas Treichl, CEO Erste, proprietarul băncii BCR, susține că legea dării în plată va afecta în mare măsură tinerii care vor să achiziționeze o casă.

Odată cu aprobarea acestei legi de către Parlament, băncile vor înăspri condiţiile de creditare pe piaţa imobiliară, prin creşterea avansului şi garanţii mai mari, astfel încât doar persoanele cu venituri mari vor putea să îşi cumpere o casă. Legea va avea un efect pozitiv pe termen scurt pentru câţiva oameni, dar pe termen lung va afea consecinţe grave asupra tinerilor.

Conform legii, în orice moment un debitor poate preda cheile apartamentului şi nu mai are de plătit nicio sumă la bancă, în cazul în care există o diferenţă între valoarea creditului şi valoarea de piaţă a bunului. Cum, datorită crizei, valoarea apartamentelor a scăzut foarte mult, mulți debitori ar putea considera că ar fi mai bine să predea cheile şi să iasă din contractul de credit.

Sursa: m.zf.ro.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Cezar Ioan Apostol spune

    Cati tineri cunoasteti ca si-au luat o cass ? Fara a fi sclav prin alte tari e greu!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate