Lecție de manipulare de la Prefectura Neamț pe tema microbilor din bucătăria spitalului

0

În data de 08 aprilie 2020, Instituția Prefectului a făcut o comisie mixtă de verificare a condițiilor de asigurare a hranei pentru pacienții internați la Spitalul de Urgență Piatra Neamț – blocul alimentar.

Ne-a spus Prefectura că ”În urma controlului efectuat s-au depistat mai multe nereguli (…..) S-a identificat și infectarea pereților și a structurilor locative, atât din blocul alimentar cât și în majoritatea corpurilor de clădire cu bacteria Pseudomonas spp – cunoscută și drept „Bacil Pioceanic

Din informațiile noastre reiese că în realitate NU a descoperit comisia niciun microb. Microbul aflat pe un utilaj nefolosit de ani de zile a fost descoperit înainte de un controlul intern al spitalului. Comisia venită nu a descoperit. Comisia a dat copy-paste la ce era deja descoperit cu o lună în urmă de conducerea spitalului numită de consiliul județean. Prefectura doar s-a lăudat cu ce au muncit alții.

Cei de la DSP au descoperit concret doar niște termometre nefuncționale la niște frigidere și au aplicat o amendă de 1.600 lei.

Faptul că noi am scris în ziar că marele control făcut de Prefectură ar fi descoperit marea infecție și dezastrul din bucătăria spitalului a fost o eroare. Ne-am bucurat degeaba. Am crezut că s-a evidențiat o problemă și acum vor fi obligați să o rezolve. Noi am luat de bun ce a spus Prefectura în comunicatul de presă fără să citim și raportul controlului. Deci prefectul și-a făcut jocul lui de imagine și de manipulare, iar cine a fost prost și a pus botul fără să citească tot… ghinion.

  1. Microbul din bucătăria spitalului nu a fost descoperit de controlul inițiat de Prefectură la data de 07.04.2020, ci de controlul intern al spitalului din data de 17.03.2020.
  2. Microbul nu era peste tot pe unde se zicea în comunicatul de presă al prefecturii, ci doar pe un utilaj care nu mai era folosit de foarte mulți ani.
  3. Totul era în regulă cu mâncarea și porțiile de hrană (meniurile).
  4. Chestia din comunicatul prefecturii cu ”S-a identificat și infectarea pereților și a structurilor locative, atât din blocul alimentar cât și în majoritatea corpurilor de clădire cu bacteria Pseudomonas spp – cunoscută și drept „Bacil Pioceanic”  nu se regăsește în raportul de control care spune că din 16 probe luate la controlul intern al spitalului doar cea de pe utilajul scos din uz a fost cu microb, în restul 15 nu.
  5. De asemenea, în raportul controlului nu se spune nimic de insuficiența normei de hrană despre care vorbește Prefectura în comunicatul de presă.

Acum rămâne o singură întrebare. Oare alți colegi din presă au fost la fel de naivi (a se citi proști) ca mine și s-au lăsat manipulați de comunicat fără să mai citească raportul sau au fost mai deștepți și au manipulat la rândul lor cu bună știință?

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate