Lebedele moarte la Bâtca Doamnei, diagnosticate cu gripă aviară, conform primelor analize

0
ILUSTRAȚIE

Zilele trecute au fost identificate mai multe cadavre de lebede la Bâtca Doamnei. Luni, 14 noiembrie, un echipaj de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și o barcă din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit pentru degajarea lebedelor moarte din lacul Bâtca Doamnei, a informat locotenent Irina Popa.

Potrivit Instituției Prefectului Neamț, cele 6 cadavre de lebede de la Bâtca Doamnei, recoltate în vederea analizării în contextul influenței aviare, au fost diagnosticate pozitiv la LSVSA Iași.

Au fost dirijate la București în regim de urgență pentru confirmare și eliberarea buletinului de analiză, așa cum prevede legislația în vigoare. Urmează ca în momentul confirmării venite de la București, DSV să propună planul de măsuri necesar a fi adoptat în ședința din Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor ce va fi convocată de îndată.”, a transmis în această seară prefectul de Neamț, Adrian Niță.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate