Lebedele de pe Bâtca Doamnei vor fi hrănite de specialiști ai Parcului Național Ceahlău

7

lebede batca doamnei (49)În urma depistării focarului de gripă aviară în zona Piatra-Neamț, s-au impus mai multe restricții, printre care și interdicția hrănirii păsărilor sălbatice de către populație pentru a preveni răspândirea virusului. Dacă până la momentul instaurării carantinei, directorul Publiserv, Adrian Niță, și-a asumat responsabilitatea hrănirii lebedelor de pe Bâtca Doamnei cu sprijinul donatorilor, s-a decis ca pe perioada monitorizării, hrana să fie pusă la dispoziția păsărilor sălbatice de către specialiști ai Parcului Național Ceahlău. Doritorii pot dona în continuare hrană pentru frumoasele păsări la sediul Publiserv.

nita

„Deoarece s-a luat hotărârea de către autorități ca zona lacului Bâtca Doamnei să între în carantină ca urmare a depistării gripei aviare, am luat hotărârea să colaborăm cu specialiștii de la Parcul Național Ceahlău.
Astfel, astăzi le-am pus la dispoziție prima cantitate de cereale, pe care dumnealor o vor împărți lebedelor în locurile special destinate pentru aceasta. Le mulțumesc pe aceasta cale așa cum vă mulțumesc și vouă, celor ce ați donat cereale pentru lebede! Spațiul de depozitare din incinta Publiserv SA vă stă în continuare la dispoziție.”, a declarat directorul Publiserv, Adrian Niță.

Citește și:

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
7 Comentarii
 1. Cristi spune

  Lacurile din amonte orașului P. Neamț sunt in custodia Parcului Național Ceahlău. E bine de știut…

 2. Fausta Petcu spune

  Foarte bine ar fi pacat sa le omoram.

 3. Andrei spune

  Specialistii de la Parcul National Ceahlau!!!!! Hi! Hi! Hi! De cand au ajuns astia specialisti in lebede. De altfel in afara ca incaseaza taxe pe Ceahlau nu am auzit de vre-un proiect de cercetare pe acolo. Dar intr-o tara care a avut ministru la agricultura un popa iar ministerul mediului condus de gateristi……..

 4. Adelin Puisor spune

  Suna ciudat ca cei de la Patcul National Ceahlau sa se ocupe de lebede. Mai ramane ca cei de la Statiunea de acvacultura Stejarul sa se ocupe de ursi si de cocosul de munte. Intr-o tara cu susul in jos, nu-i de mirare. Important e ca se ocupa cineva.

 5. Elena Rusu spune

  Foarte frumos!!!Multumim!!

 6. Emilia Pozderca spune

  Mulțumim !

 7. Antoaneta Gavril spune

  Asa da!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate