Lansarea cărții „Covorul regal“, vineri, 29 septembrie, la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“

0

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează, în cadrul manifestării Nocturna Bibliotecilor 2017, lansarea cărții „Covorul regal“,  de Alexandrina Camelia Mancaș, apărut recent la Editura „Cetatea Doamnei“ Piatra Neamț, vineri, 29 septembrie 2017, de la ora 17.00, în Sala Expo-Club „Victor Brauner“.

Prezentarea va fi realizată de Gheorghe Bunghez și Viorel Nicolau, iar moderator va fi Dan Iacob.

Fiica învățătorilor Ecaterina și Alexandru Dabija, Alexandrina Camelia Mancaș a absolvit cursurile liceale la Colegiul Național „Petru Rareș“ din Piatra-Neamț și este licențiată a Institutului Național de Educație Fizică și Sport (INEFS) București.

A fost profesoară la Liceul „Carol I“ din Bicaz, la Școala gimnazială „Elena Doamna“ și la Colegiul Național „Petru Rareș“, dobândind gradele II și I în învățământ.

Între anii 1964-1971 a desfășurat o susținută activitate artistică, fiind de două ori, în 1965 și 1968, distinsă cu medalia de aur și titlul de laureată a Concursului Național de Teatru pentru Neprofesioniști „I.L. Caragiale“, pentru care merite, în anul 1968, i s-a oferit un loc de studentă la Institutul de Teatru din București, fără de examen de admitere.

A colaborat la revista de profil a teoreticienilor din sportul românesc, ca specialist în cultură fizică medicală și a obținut, cu un film și un studiu pe această temă, în Cehoslovacia, la Praga, în concursul internațional dedicat culturii fizice medicale, premiul întâi.

De asemenea, a colaborat la presa culturală, locală și regională, și la revista cadrelor didactice din județul Neamț.

A scris drama „Omenie“ și a pus-o în scenă în anul 1971. A părăsit învățământul prin pensionare și acum locuiește în orașul Nevers din Franța, unde s-a dedicat picturii, având la activ peste o sută de tablouri în ulei.

A publicat: 1993 – romanul psihologic „Eternitate de trei ani“; 1997 – volumul de versuri „Alb“ și, în colaborare cu Mihai Emilian Mancaș, volumul de schițe și povestiri „Iepurii de la Iepureni“; 2004 – monografia „Șerbeștii lui Talpă“.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate