Lansarea antologiei „A intrat poezia în oraş”, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu

0

Marţi, 17 decembrie, ora 17.00, în Sala „Cupola” a Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” a fost lansată antologia „A intrat poezia în oraş” apărută la Editura Tipo Moldova din Iaşi sub genericul „Poeţii oraşului Piatra Neamţ”. Antologia, finanţată de Consiliul local al municipiului Piatra Neamţ, a fost realizată de Adrian Alui Gheorghe, care spune în nota introductivă: „Ce ne-a determinat să realizăm această antologie? Imixtiunea agresivă, din ultimii ani, în spaţiul literaturii locului a tot felul de amatori care au creat confuzii în privinţa valorii, a numelor certificate de cititori, de asociaţiile de breaslă, de critica literară promovînd aşa zise antologii în care sclipirile de valoare erau amestecate cu producte literare îndoielnice. Lipsa de valoare şi amatorismul, promovate în spaţiul public drept norme artistice, sînt mai toxice decît un lac de cianuri şi mai vulgare decît orice acţiune contrară bunului simţ.”
Au citit din creaţiile lor poeţii antologaţi: Adrian Alui Gheorghe, Vasile Baghiu, Gheorghe Hibovschi, Radu Florescu, Mihai Merticaru, Emil Nicolae, Dorin Ploscaru şi Nicolae Sava. Antologia cuprinde un grupaj consistent şi din creaţia poetului, prematur dispărut, Aurel Dumitraşcu. O prezentare a momentului şi a spiritului poetic nemţean a fost realizată de eseistul Adrian G. Romila.
De asemenea, a fost lansat cu acest prilej numărul 13 al revistei de cultură, arte şi atitudini “Conta”, apărut recent sub auspiciile Bibliotecii Judeţene “G. T. Kirileanu” şi sub egida Uniunii Scriitorilor din România.
Invitatul special al serii a fost cantautorul şi poetul Dinu Olăraşu, născut la Vulpăşeşti, lîngă Roman şi care este stabilit la Sighişoara.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate