Lansare de carte la la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ

0

Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ vă invită luni, 19 decembrie 2011, de la ora 17.00, în Sala „Cupola”, la evenimentul lansării volumului Credinţă şi tradiţii nemţene. O perspectivă creştină asupra vieţuirii în lumea contemporană, semnat de Mihai-Silviu Chirilă şi apărut la Editura Rotipo din  Iaşi.

Autorul, realizator al emisiunii de televiziune Credinţă şi tradiţii nemţene, adună între paginile unui volum consistent cele mai interesante interviuri realizate pe parcursul unui an şi jumătate cu invitaţi de mare valoare, intelectuali nemţeni şi din alte localităţi moldave.

Volumul s-a născut din dorinţa de a găsi răspunsuri la unele dintre preocupările omului care vieţuieşte pe aceste meleaguri, iar temele abordate pornesc de la perspectiva creştină asupra vieţuirii în lumea contemporană, în aşa fel încât spiritul acesteia să nu fie dominator şi de natură a pune în pericol mântuirea. În acelaşi timp, teme legate de educaţia din şcoli, raportarea la stat, reîntoarcerea la tradiţiile populare, ataşamentul faţă de neam, respectul faţă de familie pot fi considerate ca o perspectivă creştină a supravieţuirii într-un mediu ostil, declarat adesea „tolerant”.

Autorul îşi construieşte pledoaria pentru „vieţuirea creştină” sprijinindu-se pe învăţăturile şi experienţa personalităţilor, important reper din ortodoxia românească.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate