Lansare a campaniei naţionale de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării sexuale

0


DISTRUGE ZIDUL INDIFERENŢEI! TRAFICUL DE PERSOANE POATE FI PREVENIT

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.T.I.P.) lansează la data de 26.02.2019 campania de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării sexuale DISTRUGE ZIDUL INDIFERENŢEI! TRAFICUL DE PERSOANE POATE FI PREVENIT.

Campania se desfăşoară în cadrul proiectului ROFSIP2016OS5A10P02 Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetăţenilor, ce se derulează la nivel naţional, pe o perioadă de 36 de luni, finanţat prin Fondul pentru Securitate Internă, componenta Cooperare Poliţienească, axată pe componenta prevenirii traficului de persoane în scopul exploatării sexuale.

Campania se va derula în perioada februarie – septembrie 2019, A.N.T.I.P. având ca parteneri: Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, Asociaţia eLiberare şi Fundaţia World Vision România.

Implicarea presei şi a altor multiplicatori de opinie în activitatea de informare şi prevenire poate asigura o creştere a gradului de conştientizare şi o reacţie a publicului faţă de problema traficului de persoane.

La nivelul A.N.I.T.P. – Centrul Regional Bacău campania va fi implementată în jud. Bacău şi Neamţ, obiectivele campaniei fiind:

-creşterea gradului de conştientizare în rândul persoanelor vulnerabile cu privire la traficul de fiinţe umane;

-informarea şi sensibilizarea populaţiei privind implicaţiile traficului de persoane, în vederea reducerii cererii din perspectiva exploatării sexuale;

-creşterea gradului de implicare a instituţiilor publice în informarea cetăţenilor români cu privire la riscurile asociate traficului de persoane;

-informarea instituţiilor şi organizaţiilor implicate în prevenirea şi combaterea traficului de persoane privind dimensiunea şi formele de manifestare ale acestui fenomen;

-creşterea implicării în activităţile de prevenire a multiplicatorilor de opinie, în vederea reducerii numărului de informaţii inexacte şi ambigue referitoare la unele aspecte ale traficului de persoane transmise publicului.

Informaţii de background:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor naţional. 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate