LADA CU ZESTRE

2

În perioada 23– 25 mai 2014 Consiliul Judeţean Neamţ, în parteneriat cu Complexul Muzeal Judeţean Neamţ, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Piatra Neamţ, Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova şi Asociaţia Meşterilor Populari din Ţinutul Neamţului organizează, în Parcul Tineretului din Piatra Neamţ, cea de a IX-a ediţie a Festivalului de artă populară „Lada cu zestre”.
Devenit tradiţie în Neamţ, festivalul reuneşte peste 60 de meşteri populari care vor prezenta publicului o gamă variată de obiecte realizate manual, după tehnici vechi, tradiţionale, din categoriile: ceramică, lemn şi mobilier, industrie casnică, prelucrarea pieilor, ouă încondeiate, icoane şi pictură naivă, împletituri din cânepă şi nuiele, măşti, podoabe, obiecte din os. Anul acesta vor participa la festival meşteri din judeţele Suceava, Botoşani, Bacău, Harghita, Maramureş, Galaţi, Bistriţa-Năsăud, Vâlcea, Prahova, Iaşi, Mureş, Covasna, Argeş, Bucureşti, precum şi din Republica Moldova.

image description
Meşterii populari din Neamţ se prezintă şi de această dată într-un grup reprezentativ şi sunt alături de organizatori în demersul acestora de a contribui la dezvoltarea turismului din judeţ, prin revigorarea vechilor meşteşuguri şi a artei populare nemţene, continuarea şi transmiterea acestora generaţiilor viitoare.
Deschiderea oficială a festivalului va avea loc vineri 23 mai la ora 12 şi va fi urmată de un program artistic susţinut de Ansamblul Folcloric ”Floricică de la Munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare şi Ansamblul Folcloric ”Datina Străbună” din Neguleşti. Sâmbătă, 24 mai, va avea loc jurizarea standurilor şi se vor înmâna câştigătorilor trei premii: ”Premiul pentru creaţie în arta populară”, ” Premiul pentru promovarea artei populare”, acordate de către Consiliul Judeţean Neamţ şi „Premiul Neculai Popa”, acordat de către Complexul Muzeal Judeţean Neamţ. Pe parcursul zilei, Formaţia de xilofoane a Colegiului Naţional ”Petru Rareş” Piatra Neamţ şi Formaţia Liceului de Arte ”Victor Brauner” din Piatra Neamţ vor susţine programe artistice.
Invităm toţi iubitorii de frumos să participe la acest eveniment dedicat valorilor tradiţionale româneşti, vizitând în acest sfârşit de săptămână standurile din Parcul Tineretului din Piatra Neamţ unde meşterii populari vin, ca in fiecare an, cu inima deschisă să ne prezinte ”comorile” lor meşteşugite cu mult talent, dragoste şi imaginaţie.

2 Comentarii
  1. Tamba Elena spune

    Dupa evenimentul lada cu zestre,putem spune ca ne-a relaxat. Festivitatea afost bine venita, este de apreciat parteneriatul facut, pentru a dezvolta arta populara a noastra.

  2. x spune

    Sint toate sansele ca expozantii sa nu fie gasiti printre balariile din parculet care nu au fost taiate inca anul acesta iar in zona circiumilor de suflet lui Stefan nu se poate sta din cauza mirosului de urina

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate