Lacul Cuejdel, iarna: Imagini rare filmate cu drona

6

inecat-in-lacul-cuiejdelFlorin Marian surprinde din nou cu imagini rare filmate pe 19 februarie 2017 cu drona deasupra Lacului Cuejdel. Acțiunea a putut fi realizată, așa cum spune autorul filmului, cu sprijinul Ocolului Silvic Gârcina și a custodelui Rezervaţiei Naturale Lacul Cuejdel.

O filmare aeriană recentă realizată de același Florin Marian puteți vedea în articolul Filmare aeriană: Biserica dinamitată din Hangu, vizibilă pe fundul lacului Izvorul Muntelui.

Lacul Cuejdel sau Lacul Crucii, situat în Munții Stânișoarei, pe raza comunei Gârcina este cel mai mare lac de baraj natural din țară. Lacul  Cuejdel s-a format în urma unor alunecari de teren succesive (1978-1991) pe cursul Cuejdelului, la baza Culmii Munticelu.  În mijlocul Lacului Cuejdel se văd mii de cioturi de copaci uscați, amintind înca de vechea pădure ce se întindea cândva peste aceste meleaguri.

Demersurile pentru protejarea zonei au fost începute din anul 2000, de către o echipă formată din cercetători de la Laboratorul de Acvacultură și Ecologie Acvatică al Univeristății Alexandru I. Cuza din Iași alături de cei de la Muzeul de Științe ale Naturii din Piatra-Neamț. Prin Hotărârea de Guvern 2151 din 30 noiembrie 2004, Lacul Cuejdel a fost declarat rezervație naturală.

Mai multe detalii puteți citi în articolul Suntem contemporani cu Lacul Cuiejdel – eusuntdaniela.ro.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
6 Comentarii
 1. Filon Alexandru spune

  Buna ziua, stie cineva daca se mai poate intra cu masina pana la lac ? Ultima data era pusa o bariera si nu se mai dadea voie ? Multumesc

 2. Constantin spune

  Am fost asta-vara acolo. Este mirific!!

 3. Gavriloae Gheorghe spune

  cam ce grosime are ghiata?

 4. Ioan Marinescu spune

  Apropo drona are toate autorizatiile si avizele de la autoritatea aeronautica??? Glumesc, desigur.

 5. Gavril Antoaneta spune

  Multumiri! M-a incintat filmuletul!

 6. D.j. Max Dragos spune

  Superb!! Pe 18. 02..2017 am fost

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate