La Tabăra Oglinzi, „Școala civică: 20 de nota 10”

0

În perioada 24-26 octombrie, la Tabăra Oglinzi din Neamț a avut loc „Școala civică: 20 de nota 10”.

Organizată de Asociaţia Pro Democrația Club Târgu Neamț, activitatea este parte a proiectului „Tineri pentru societate: 20 de nota 10”.

Au participat 20 de tineri  care studiază în cele trei licee ale orașului Târgu Neamț- Colegiul Național „Ștefan cel Mareˮ (CNSM), Colegiul Tehnic „Ion Creangăˮ (CTIC) și Liceul „Vasile Contaˮ (LVC). Printre aceștia s-au aflat și cei trei președinți aleși ale Consiliilor Școlare ale Elevilor, Adumitroae Maria- cnsm Amătăsoaei Cristin- CTIC și Spiescu Renata- LVC.

Timp de 3 zile, liceenii au participat la ateliere de lucru  despre implicare civică și voluntariat, despre cum poți deveni un lider. Au simulat chiar și o campanie pentru alegerea primarului orașului și au învățăt cum pot deveni un antreprenor de succes. Formatori la această activitate au fost profesorii Ioan-Romeo Roman, Radu-Mihail Pintilie și Emanuel Bălan.

Fiecare participant a primit și ghidul Educația civică a tinerilor, realizat în acest proiect și cu implicarea formatorilor și a consilierilor educativi din cele trei licee, Mariana Munteanu, Ioniță Elena și Stafie Raluca.

Tot pe finalul tabarei s-au înființat și trei Grupuri de inițiativă civică. Sub coordonarea consilierului educative, grupurile vor identifica probleme ale tinerilor și vor încerca soluționarea acestora.

„Proiectul se axează pe stimularea participarea tinerilor la viața societății prin diversificarea și dezvoltarea de acțiuni specifice de voluntariat, educație civică și implicarea socială.

Scopul este combaterea discriminării tinerilor și femeilor din politică, iar obiectivele proiectului sunt creșterea implicării tinerilor în viața societății și înființarea și dezvoltarea grupurilor de inițiativă civică (GIC)”, a expliat prof. Emanuel Bălan, președinte APD Club Târgu Neamț.

Finanțator al proiectului „Tineri pentru societate: 20 de nota 10″ este Direcția Județeană de Sport și Tineret Neamț.

Andreea.T.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate