La Piatra Neamț nu sunt locuri suficiente în creșe pentru toți copiii

2

Nepăsarea și lipsa de responsabilitate a autorităților locale din Piatra Neamț în ceea ce privește asigurarea unor locuri în creșe pentru toți copiii este de neînțeles și inacceptabilă. Este o problemă gravă care afectează atât drepturile copilului, cât și libertatea părinților de a-și desfășura activitățile profesionale în mod corespunzător.

Într-o societate modernă și evoluată, accesul la servicii de calitate pentru copii ar trebui să fie o prioritate. Creșele sunt locuri în care cei mici pot beneficia de educație timpurie, de îngrijire și de dezvoltare armonioasă. De asemenea, acestea oferă o soluție pentru părinții care sunt nevoiți să muncească și nu au posibilitatea de a sta acasă cu copiii lor.

Cu toate acestea, situația în Piatra Neamț este una dezamăgitoare. Cu un sistem de evaluare al locurilor în creșe gestionat de Ministerul Învățământului în mod haotic și fără transparență, părinții sunt puși într-o situație extrem de dificilă. Nu este corect ca destinele copiilor să fie decise în funcție de criterii subiective. Este necesară o reevaluare urgentă a acestor criterii și o implicare mai activă a părinților în procesul decizional.

De asemenea, este responsabilitatea primăriei să găsească soluții imediate pentru această problemă. În loc să cheltuiască sume considerabile de bani pe proiecte inutile sau pe lucruri care nu aduc un beneficiu real comunității, ar trebui să aloce resurse și spații pentru creșe, astfel încât fiecare copil să aibă acces la un loc sigur și adecvat pentru dezvoltarea sa.

Să nu uităm că copiii sunt viitorul societății noastre și că investiția în educația și bunăstarea lor este esențială pentru dezvoltarea durabilă a comunității. Prin neglijarea acestei probleme, autoritățile locale din Piatra Neamț arată un dispreț evident față de viitorul copiilor și implicit față de dezvoltarea orașului.

Este timpul ca cetățenii să-și facă auzite vocile și să solicite acțiuni concrete din partea autorităților. Este nevoie de o schimbare profundă în abordarea problemei locurilor în creșe, iar această schimbare trebuie să se reflecte în politici și acțiuni concrete. Este inacceptabil ca o comunitate să nu-și poată oferi propriilor copii un start echitabil în viață.

În concluzie, situația locurilor insuficiente în creșe din Piatra Neamț este un aspect care necesită atenție și acțiune imediată din partea autorităților locale dar și din partea Inspectoratului Școlar care coordonează activitatea acestor creșe. Drepturile copilului și ale părinților trebuie să fie respectate, iar fiecare copil ar trebui să beneficieze de șanse egale în ceea ce privește educația timpurie. O astfel de investiție în copiii noștri este esențială pentru un viitor mai bun și o societate mai prosperă.

Să nu uităm că statul este obligat să ofere locuri în creșe pentru copii. Mizeria cu criteriile de evaluare încalcă drepturile copilului și ale părinților. Așa ceva nu ar trebui să existe. Toți copiii ar trebui să aibă locuri asigurate în creșe, grădinițe și școli.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Nanu spune

    Dar ati numarat cate biserici sant in PN, nu am nimic impotriva credintei fiecarei persoane dar deja s-a depasit bunul simt . Din faca complexului Orion pe o raza de 1000 m numeri 7 biserici, dar nu s-a facut o gradinita ,un camin ptr copii ,un camin ptr batrani , romanul nu vrea gradinite ,scoli ,camine ptr batrani ,el vrea biserici ,ptr asa ceva sant terenuri dar ptr un parculet ptr a se odihnii un batran ,a se plimba un copil nu sant locuri !

  2. Mosu spune

    Este de groaza cat de mult a crescut natalitatea in oras!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate