La Pângărați nu mai este apă potabilă

7

Deși apa de la Pângărați, din zona Oanțu, nu mai este potabilă, oamenii se plâng că plătesc patru lei și ceva pe metru cub dar nu o pot da nici la animale. apa-nepotabilaDeși această situație afectează inclusiv școala din zonă, primăria s-a limitat la a pune afișe prin care să anunțe că apa nu este potabilă.
Interesant este că am găsit oameni din zonă care erau foarte supărați pe compania Apa Serv care ”știe doar să încaseze patru lei și ceva pe metru cub dar nu face nimic pentru a remedia situația”. Cercetând această stare de fapt, am aflat niște minuni demne de un sat de prin Africa și în nici un caz de o comună dintr-o țară care are legi.
Așadar citiți și vă uimiți:
1. Cineva din comună a mințit oamenii că prețul apei este așa mare pentru că așa a stabilit Apa Serv-ul, dar compania de apă nu are nicio treabă cu această zonă unde nu livrează apă, nu oferă servicii de canal și nici măcar nu se ocupă de întreținere. Așadar, prețul apei nepotabile a fost stabilit exclusiv de Primăria Comunei.
2. Apa nu este potabilă pentru că, din ce spun oamenii mai bătrâni din zonă, după ce este captată apa este depozitată într-un loc unde a fost un puț de sondă și la câțiva metri de fosta fosă de la Stejaru.
Cât a costat alimentarea cu apă de la Oanțu și cum s-au făcut lucrările … numai Sfântul DNA dacă mai poate descâlci ceva … Până una alta, oamenii din zonă nu mai au apă potabilă iar cea mai apropiată sursă de apă potabilă se află la mulți kilometri ce trebuie parcurși pe un drum de pe la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, drum care nu va vedea nici un asfalt pentru că, din ce zic sătenii, opțiunea lor electorală a fost cam nefavorabilă actualului primar și acum trebuie să plătească pentru îndrăzneala lor.

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
 1. Tely spune

  Din pacate aceeasi situatie este si la Pingarati Castel unde exista doua surse de apa,prima facuta din banii contribuabililor la care s-au racordat anterior diversi gospodari din amonte care pe linga faptul ca nu au contribuit cu nimic la aductiunea apei,inchid apa prin diverse instalatii proprii lasind gospodarii din aval fara apa.Cea de a doua instalatie facuta cu fonduri europene,locale,altelw, din cite am inteles fraudate de alesii locali,in loc sa deserveasca satul din care provine izvorul,sau facut trasee de alimentare care depasesc cu mult capacitatea sursei.Tot aici as vrea sa amintesc si pretul piparat pe care il percepe Primaria Pimgarati pentru apa care vine in cadere libera,pret care e greu de suportat de persoanele in virsta cu venituri reduse.

 2. Laurentiu Radu spune

  Cum Dumnezeu se poate ca fica contabilei si neamurile apropiate acestora sa isi schimbe masinile o data la 2 ani, sa-si ridice case in mai putin de doua luni, sa achizitoneze spatii comerciale la strada principala (DN 15) fara sa munceasca nicaieri… si noi care muncim in fiecare zi si trudim de dimineata pana seara nu ne putem permite?!?!?!

 3. terente revine! spune

  alimentarea cu apa a fost facuta prin programul sapard de catre firma lui paleu,in mandatul primarului surdu.efectiv a fost un jaf iar firma lui paleu protejata la greu.cu toate ca in urma controlului programului sapard s-au constat lucrari neefectuate si jumatate din suma jefuita nimeni nu a raspuns,dosarul penal a lui paleu s-a ratacit iar in procesul civil a fost taraganat de o doamna de la p.neamt si efectiv primaria nu a incasat nici un leu din prejudiciu de 1.500.000.(UN MILIARD SI CINCISUTE MILIOANE LEI VECHI).toate acestea din interes si implicarea lui stefan.DA A FOST O BATAIE DE JOC SI APASERV A REFUZAT SA PREIA INSTALATIA FIINDCA APA E NEPOTABILA SI CU INSTALATIA FACUTA NU SE POATE IMBUNATATI CALITATEA APEI.nu am inteles de ce primarul actual insista ca sa ramana in continuare comuna membra la asociatia lui apaserv si plateste cotizatia anuala de 200 milioane lei.tot ce a fost penal la pingarati si s-au facut plangeri la dna bacau dosarele nu au mai aparut.poate de acum.

 4. me spune

  Din cate se pare dupa parearea celor ce participa la acest site „apaservul” nu are nici o implicare [n ceea ce priveste problemele legate de apa potabila si/sau canalizare in judetul Neamt, Doar la marile „realizari” mentionate tot pe acest site. In rest numai de bine din perspectiva voastra, noi „nu stim pe ce lume traim” noroc de cei de aici si de cei de la apaserv ca se indura sa nu ne taxeze si pentru apa de ploaie ca sursa de apa potabila, nu ?

  ADMIN: Iar nu știți pe ce lume trăiți … aflați că apa de ploaie se platește … mergeți la asociația de locatari si veți vedea ca se plateste ”apa meteorica” care se scurge la canal … totul se plateste …bandiții aștia din clasa politică o să ne pună într-o zi taxă și pe ce respirăm …

  1. robocop spune

   Vrei sa ti se deseneze sau pricepi ca la Pangarati nu este apa furnizata de APA SERV ?

 5. robocop spune

  Pangarati nu face parte din sistemul zonal ApaServ .

 6. Radu spune

  La Pangarati sunt „bube”multe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate