LA MULȚI ANI, FLORIN PIERSIC! ACTORUL ÎMPLINEȘTE 81 DE ANI

0

Astăzi, 27 ianuarie, este ziua de naștere a unuia dintre cei mai iubiți actori români ai tuturor timpurilor. Florin Piersic împlinește 81 de ani și aproape 6 decenii în care ne-a dăruit clipe memorabile, roluri jucate impecabil, fiind îndrăgit de zeci de generații pentru harul, carisma, energia și sensibilitatea sa.

La începutul carierei sale era considerat un „june prim” sau un „Făt-Frumos” al cinematografiei autohtone. Debutul său în cinematografie s-a produs cu filmul „Ciulinii Bărăganului” din 1957. Pe atunci, era apreciat în special pentru prospețimea și naturalețea sa, iar mai târziu a fost recunoscut prin talentul și măiestria cu care reuşea să pună în scenă rolurile interpretate. Vârful carierei este filmul „De-aș fi Harap Alb” din anul 1965, însă rolul prin care s-a evidențiat a fost Mărgelatul– poate cel mai îndrăgit personaj din cinematografia românească.

Florin Piersic a jucat în sute de piese de teatru și peste 55 de filflorin-piersic-1024x512me. Amintim  aici „Neamul Şoimăreştilor” (1964) , „Haiducii lui Şaptecai” (1970), „Mihai Viteazul” (1971), „Zestrea Domniţei Ralu” (1971), Pintea (1976), „Colierul de turcoaze” (1985). După Revoluţie, a fost distribuit în „Fix alert” (2004) şi „Eminescu versus Eminem” (2005). Între spectacolele de teatru celebre în care a jucat Florin Piersic se numără „Zbor deasupra unui cuib de cuci” (Indianul), „Oameni şi şoareci”(Lenny), „Străini în noapte” (Pierre).

… și încă mai are energie să aducă bucurie publicului.  Te îmbată cu aroma plăcută a vorbelor, te ademeneşte… La 81 de ani, Florin Piersic trăieşte actul artistic cu emoţie și tumult. Și pentru tot ceea ce a oferit românilor, îi mulțumim!

La mulți ani, maestre!

Anul trecut, „În semn de înaltă apreciere pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute pe cele mai importante scene din ţară, pentru dragostea, înţelegerea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale şi cinematografice şi a tinerelor talente, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Ofiţer domnului Florin Piersic”.

 sursa: ziartarguneamt.ro

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate