La multi ani, Ceahlăule!

0

Anul acesta, pe 20 octombrie, se împlinesc 91 de ani de la înfiinţarea Clubului Ceahlăul din Piatra Neamţ. În 1919, iniţiativa fondării Asociaţiei Sportive Ceahlăul a aparţinut unui grup format din profesori şi elevi ai Liceului Petru Rareş din Piatra Neamţ. Numele grupului sportiv a avut numeroase modificări de-a lungul timpului printre care amintim: CS Ceahlăul Piatra Neamţ, Progresul Piatra Neamţ, Avântul Piatra Neamţ, Rapid Piatra Neamţ, Relon Ceahlăul Piatra Neamţ, FC Ceahlăul Piatra Neamţ.

-Foto Gelu Cracana-

Culorile reprezentative pentru echipa nemţeană s-au păstrat până astăzi: galbenul şi negrul, la care li s-a adaugat portocaliul. Primele confruntări sportive au avut loc în zona Borzoghean, folosind în loc de minge o băşică de porc umplută cu câlţi. Limitele terenului de fotbal au fost stabilite în 1921 şi a fost achiziţionat echipamentul sportiv. Terenul a devenit proprietate a echipei Ceahlăul prin actul înscris la Tribunal, sub nr. 2280, din 24 aprilie 1935, având o suprafaţă de mai bine de 45000 de metri pătrati.

În prima jumătate a anilor ’20 Ceahlăul Piatra Neamţ devine una dintre cele mai bune echipe de fotbal din zona Moldovei, fiind afiliată Federaţiei  Societăţii de Sport din Romania. În 1993 echipa s-a calificat în divizia A, pentru ca în 2004 să retrogradeze. Anul 2006 a reabilitat echipa, moment în care Ceahlăul a revenit în prima divizie. În prezent, Ceahlăul a retrogradat din nou în Liga a 2-a, însă există mari şanse să revină printre cei mai buni.

În prezent, preşedintele de onoare al clubului este Gheorghe Ştefan, preşedintele consiliului de administraţie este Viorel Mastacaneanu, director sportiv este Ioan Mironaş, director de marketing este Iulian Boghean, organizator de competiţii este Ungureanu Vasile, iar ofiţer de presă este Gelu Crăcană.

Stadionul Ceahlăul este arena echipei FC Ceahlăul Piatra Neamț. Are o capacitate de aproximativ 18.000 locuri. A fost inaugurat în anul 1935, iar prin demersurile autorităţilor locale din Piatra Neamţ a fost restaurat și modernizat de mai multe ori, pentru ca în prezent să fie  printre cele mai moderne stadioane din țară, fiind cotat la 3 stele de către UEFA. Echipa naţională a României a evoluat pe acest stadiond e mai multe ori, făcând onoare oraşului Piatra Neamţ, stadionului şi suporterilor nemţeni.

Le dorim celor de la FC Ceahlăul Piatra Neamţ “La mulţi ani!” şi “La cât mai multe goluri în poarta adversarilor!”.

M.I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate