La cerşit în Piatra Neamţ, deşi are doar 29 ani și este aptă de muncă

9

Cerșetoria este un fenomen cu care ne confruntăm de când lumea și care, cel mai probabil, nu va fi anihilat în viitorul apropiat.

Deseori, zărim pe străzile orașului, cu mâna întinsă, bătrâni cu chipul brăzdat de necazuri sau persoane cu diverse dizabilități, oameni chinuiți de soartă, copii de etnie rromă exploatați de proprii părinți sau adulți în puterea muncii. Pentru unii, e un lucru rușinos, dar nu văd în fața ochilor altă variantă de supraviețuire. Pentru alții, e o afacere profitabilă și un mod de viață. Pentru majoritatea, de fapt.

În ultima categorie se încadrează, cu siguranță, și Ana- Maria G. Deși are doar 29 de ani și ar putea câștiga un ban cinstit muncind, tânăra, cu domiciliul în Buhuși- județul Bacău, a fost prinsă la cerșit departe de casă, în județul Neamț.

Polițiștii locali din Piatra Neamț au depistat-o joi, 13 iulie, apelând la mila trecătorilor de pe bulevardul Traian- zonă centrală a municipiului și, implicit, bine aleasă de cerșetoare.

A primit o amendă de 100 lei, în conformitate cu Legea nr. 61/1991R, după care polițiștii locali au îndrumat-o spre domiciliu. Astfel de sancțiuni nu îi sperie pe cei ca Ana Maria. 100 lei îi face, probabil, într-o zi de cerșit, în funcție de câți cetățeni miloși îi oferă bani (nu știm dacă o bate gândul şi să plătească amenda, totuși). Ei bine… câți dintre noi, restul muritorilor de rând, care suntem apți de muncă și avem salariu fix obținem venituri de 100 lei/zi?!

„Reluăm apelul făcut către cetățenii municipiului Piatra Neamț să nu  mai ofere bani persoanelor care apelează la mila publică deoarece astfel  se încurajează și se perpetuează fenomenul cerșetoriei”, transmite Poliția Locală a mun. Piatra Neamț, prin intermediul unui comunicat de presă.

Cerșetoarea aptă de muncă a fost depistată în cadrul unei ample acțiuni desfășurată ieri, între orele 6.00 – 22.00, de Biroul de Ordine Publică din cadrul Politiei Locale Piatra Neamț, pe linia prevenirii și combaterii cerșetoriei, prostituției, a furturilor din buzunare și a faptelor antisociale, de pe raza municipiului Piatra Neamț.

Andreea T.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
9 Comentarii
 1. Alexandru spune

  La munca!!!
  Nu la intins mana si alocatii sociale!

 2. Nae spune

  Nu inteleg fenomenul Bacau , de cand au aparut bacauani certati cu legea asa de odata la noi si de ce au fost lasati sa-si faca de cap ?

 3. Dăscălescu Răruță Maria spune

  Culegeti-le de peste tot.E de lucru in agricultură și nu trebuie să fii f.calificat. (astfel nu vor mai avea timp sa stea la băut. )

 4. Gabriela Aandonesei spune

  Bravo ei! Rusine celor care o cred si ii dau bani!

 5. Valentin Miron spune

  Este vina noastră că întreținem paraziții!!!!

 6. Violla Pascu spune

  Nu e Viña ei ,,,,,,,,,e Viña celor care îi dau …..!!

 7. Maria Miron spune

  RUSINE!la Munca!

 8. Mira Juverdeanu spune

  Prosti sunt aia care dau si intretin cersitul.

 9. Dorian Iacob spune

  cam batrana . altii deja ai jobu-ul asigurat de la cateva luni

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate