La ce se folosesc sursa, amplificator bandă led și alte accesorii LED

0

Sursă bandă LED, controller, conectori, amplificator bandă LED, atât de multe denumiri și piese! Probabil că acesta a fost și primul tău gând atunci când ai accesat un magazin online în căutarea unui kit sau unor piese de calitate pentru propriile tale benzi LED, nu-i așa? Ei bine, dacă încă nu ai scăpat de confuzie, nu ești singur!

Foarte mulți oameni fără pregătire profesionistă și fără cunoștințe specializate despre instalarea benzilor LED se simt derutați cu privire la toate aceste piese și la ce se folosesc ele. Ce sunt, și cât sunt de importante sau de utile? Ce rol are fiecare dintre aceste componente? Ți-am pregătit mai jos toate aceste informații, în mod simplificat, astfel încât să fie pe înțelesul tuturor. Iată la ce se folosesc o sursă bandă LED, un controller, senzor, amplificator bandă LED și alte accesorii din aceeași paletă de produse.

1. Sursă bandă LED

  • Ce este? – este o component la fel de esențială pentru funcționarea benzilor led ca banda în sine, și care asigură un semnal constant al curentului, convertit de la valoarea de 120V/240V la valoarea de 12V care este potrivită pentru lumina LED.
  • La ce se folosește? – se folosește pentru a transforma curentul electric la o valoare adaptată luminii LED, pentru o funcționare optimă. Sursa bandă LED se folosește atât pentru benzi LED, cât și pentru module sau alte lumini led.

2. Conectori

  • Ce sunt? – sunt accesorii de dimensiuni mici, fie pentru colțuri sau în diverse forme, fie cabluri, prin care se realizează conectarea a diverse piese ale benzilor LED pentru funcționare optimă.
  • La ce se folosesc? – au rolul de a conecta mai multe benzi LED sau accesorii ale acestora, pentru a permite crearea celor mai ingenioase și atractive design-uri de lumini și culori, cu benzi dispuse în cele mai diverse forme sau locuri.

3. Amplificator bandă LED

  • Ce este? – este un alt accesoriu important, cu atât mai necesar în zonele unde au loc frecvent căderi de tensiune, sau în cazul benzilor led dispuse pe lungimi și distanțe mari. Funcționează prin preluarea semnalului și amplificarea acestuia atunci când scade tensiunea curentului electric, prevenind astfel diminuarea intensității luminoase.
  • La ce se folosește? – un amplificator bandă led se folosește pentru a asigura o luminare constantă, uniformă pe întreaga suprafață, fără fluctuații ale intensității luminii, chiar și pe suprafețe mari și chiar și în cazul căderilor de tensiune.

4. Senzor de mișcare

  • Ce este? – este accesoriul-cheie pentru benzile LED din locuințele de tip smart-home sau cu tehnologie inteligentă, care permite pornirea automată a benzilor LED la detectarea pașilor sau mișcării, fără necesitatea pornirii manuale.
  • La ce se folosește? – servește ca un accesoriu dedicat confortului ridicat al utilizatorilor, a căror cale va fi luminată în mod automat prin benzile LED care vor porni singure datorită senzorilor la detectarea prezenței, fără a fi necesară apăsarea întrerupătorului sau unui

5. Controller

  • Ce este? – este o mini-telecomandă disponibilă în cele mai diverse forme, tehnologii și tipologii, care oferă control absolut asupra culorilor, intensității și funcționării benzilor LED, prin apăsarea tastelor, reglarea rotiței de intensitate, sau utilizarea suprafeței touch.
  • La ce se folosește? – conectat la benzile LED, controller-ul permite selectarea culorii dorite prin apăsarea tastei corespunzătoare, pornirea/oprirea de la distanță a luminii LED prin conectarea prin Wi-Fi sau Bluetooth, sau reglarea intensității luminoase prin învârtirea rotiței dimmerului.

Concluzie

Acestea sunt cele mai cunoscute, frecvent utilizate și importante piese utilizate la instalarea benzilor LED, și cele mai de bază accesorii pentru benzi LED. Tu pe care îl vei achiziționa prima dată?

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate