La 70 de ani doarme pe străzile din Piatra-Neamț

4

Din păcate cazurile sociale din Piatra-Neamț se înmulțesc pentru că viața e din ce în ce mai grea și mulți oameni nu mai au soluții și nici puterea să le caute. Aseară am stat de vorbă cu un astfel de om.

La 70 de ani, doarme pe străzi, neavând capacitatea de a gestiona o supraviețuire între cei găzduiți la adăpostul de noapte din Speranța. Nu face neplăceri comunității, motiv pentru care nici nu este foarte vizibil pentru comunitate. Povestea lui este una dureroasă. A rămas fără casă după ce s-a pus garant pentru cineva și acum, după o viață de muncă, cu evidente probleme de rațiune a ajuns pe străzi. Cât va supraviețui doar Dumnezeu știe. Când va dispărea, de asemenea, nu va ști nimeni cum la fel de greu de înțeles e ce e în sufletul unui bătrân care doarme pe lângă garduri sub cerul liber.

Ca el sunt mulți. Unii poate au propriile păcate și poate din vina lor au ajuns pe drumuri. Unii poate au doar ghinion sau nu-i ajută rațiunea. Fiecare are povestea și scuzele lui. Singurii care nu au scuze suntem noi, ceilalți, care de multe ori nici nu vrem să știm că acești oameni există.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Ana spune

  Dacă a-și fi în tara la-și lua la casa mea, ce păcat.

 2. Pocovnicu Liliana spune

  De ce primăria nui dă o locuință socială în speranța că sunt foarte multe nelocuite sau care au datorii imense la chirie și întreținere. Omul acesta sigur are pensie și are cu ce plăti cheltuielile.

 3. legio spune

  Nu s-a gasit nimeni sa aiba grija si de ,,animalutul ” asta cu doua picioare si fara coada , ca de aia cu patru piciaoare se face atata tambalau ,ca-ti vine sa pleci in Congo ,nu sa stai in Romania !

 4. Rodica Mariut spune

  Păcat pt ca este un suflet de om dar va spus povesti din păcate a îmbrăcat povestea vieții lui într-o mare minciuna. Din păcate vorbesc în cunoștință de cauza pt ca este fostul meu cumnat. A fost ajutat dar nu vrea să stea într-un loc pt ca să obișnuit așa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate