Jurnalistii cuprinsi de spiritul civic pe tema apelor uzate de la Bisericani

0

Apele reziduale de la Bisericani contin microbi intraspitalicesti. Aceste ape sunt tratate doar cu clor, intr-o statie de epurare facuta prin 1950.  Microbii intraspitalicesti sunt rezistenti la clor, iar apa de aici ajunge in Bistrita de unde se preia, se epureaza si merge la robinetele noastre.
Ion Rotaru, fostul primar al orasului Piatra Neamt, ne-a explicat de ce apele reziduale de la Vaduri – Bisericani ajung in panza freatica sau in acumularea de apa de unde se preia apa pe care o bem noi in Piatra Neamt. Domnul Rotaru s-a aratat increzator in realizarea in curand, a unei canalizari in comuna, canalizare care sa rezolve aceasta problema, dar ar fi ceva probleme cu aprobarea de la “Sefu’” . Incercand sa aflam cine e “Seful” care isi permite riscul ca apele reziduale de la Bisericani, de exemplu, sa ajunga in panza freatica impreuna cu o sumedenie de microbi intraspitalicesti, am purtat o discutie directa cu domnul Ion Rotaru, primar al comunei Alexandru Cel Bun. Iata ce ne-a declarat:

Eu am realizat un memoriu in care am spus ca in comuna noastra sunt 39 de pensiuni. Am facut acum 2 ani un proiect care privea canalizarea, realizarea unui camin cultural, cu aceiasi oameni care lucrau la primaria din Piatra Neamt, cu aceiasi consultanti, dar nu aveam culoare politica. Am mai spus in memoriu ca exista 500 de vile, un cartier intreg de blocuri, sunt 3 scoli, exista Bisericaniul cu 6000 de bolnavi pe an, 200 de cadre medicale, exista sursa de apa de adancime de la Vaduri. Eu am cerut canalizare ca prioritate, insa pentru ca nu am culoare politica nu s-a intamplat acest lucru.

Ce vedeti mai sus desigur ca e scris de noi in anul 2011 si puteti citi totul dand clic aici

Doar ca in 2011, unii marii jurnalisti care arata si ei acum cu degetul spre problema de la Bisericani  lingeau clanta de la biroul domnului Gheorghe Stefan si fix in cot le pasa de ceea ce vine de la Bisericani.
Asadar, celor care s-au trezit dupa ani de zile sa fie ei civici si deontologi nu le pot spune decat „Ati fost, sunteti si veti ramane doar niste gaini care in sfarsit au un sef ce le poate da graunte pe indestulate”. Hai pa!

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate