Jurnaliști de la Libertatea, acuzați de șantaj. Audieri la DIICOT

0

Jurnaliștii de la Libertatea, publicație asupra căreia planează suspiciuni că a publicat articole la comandă și împotriva unor persoane din Neamț, au ajuns în atenția DIICOT.

Primarul Sectorului 4 din capitală, Daniel Băluță, a făcut o plângere la DIICOT împotriva mai multor jurnaliști. Doi ziariști de la Libertatea, Mihai Toma și Cătălin Tolontan, au fost audiați joi, 20 mai, la DIICOT, în calitate de martori, după plângerea formulată de primarul Daniel Băluță. În dosar sunt acuzații de şantaj şi constituire de grup infracţional organizat.

Prin plângerile penale semnate de Daniel Băluță, care însumează peste 100 de file (situația de fapt, considerentele de drept, dar și anexe), primarul de la sectorul 4 acuză faptul că încă din anul 2017, „diverse persoane, grupuri și structuri mafiote, prin acțiuni de șantaj și amenințare”, au produs în mod repetat amenințări la adresa lui și a familiei sale, fiind defăimat în mass-media și obstrucționat în viața privată, arată stiripesurse.ro.

Fără să ofere niciun nume de jurnaliști din cei reclamați sau pomeniți în plângerile primarului Sectorului 4, Cătălin Tolontan a spus că „Pot spune că e o zi bună pentru publicul din România, pentru că oamenii pot vedea cum un primar, și politician deopotrivă, ne propune o țară în care relatările despre activitatea autorităților publice să fie socotite crime. Iar jurnaliștii care scriu merită pedepsiți pentru că ar fi organizați între ei să facă asta, crede Daniel Băluță. (…) ținta atitudinii generale a primarului este ziaristica de investigație, în special publicațiile și televiziunile, cu formatele care fac emisiuni de investigație jurnalistică”, scrie Libertatea.

Întrebat dacă primarul Daniel Băluță a mai făcut plângeri împotriva Libertatea, Cătălin Tolontan a spus: „Da, despre faptele acestea pot vorbi, pentru că sunt publice. Daniel Băluță a considerat că «acționăm concentrat», asta a fost expresia lui, împotriva sa și ne-a dat în judecată la Judecătoria Sectorului 2, unde a cerut să ștergem 7 articole. Apoi, ne-a reclamat la CNCD că l-am tratat discriminator ca primar, deși e greu de spus cum arată grupul vulnerabil al primarilor. Ambele plângeri se judecă”, mai scrie sursa citată.

FOTO: Dana Budeanu / stiripesurse.ro

Dana Budeanu a comentat dosarul de şantaj deschis de DIICOT, pe această speță. Mai mult, aceasta a publicat trei fotografii în care jurnalistul Cătălin Tolontan, coordonatorul editorial al ziarului Libertatea, şi colega sa, Mirela Neag, apar în compania lui Valer Blidar, preşedintele Astra Vagoane Arad, câştigătorul licitaţiei controversate pentru cele 100 de tramvaie achiziţionate de Primăria Capitalei.

Dana Budeanu: „Astra Vagoane a primit contractul dupa presiunea media facuta de Blidar prin publicatia Club Feroviar, dar si cu ajutorul lui Tolontan.”, susținând astfel acuzațiile de șantaj și articole la comandă din plângerea primarului Sectorului 4.

Editorialul Danei Budeanu, intitulat „ȘI TU, TOLO” poate fi citit aici – click. În acest editorial explică legăturile între jurnaliștii de la Libertatea și omul de afaceri din imagine.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate