Joi, 23 august, la ora 21.45 – meciul de fotbal dintre echipele F.C. Sporting Club Vaslui si F.C. Internazionale Milano

0

 

Peste 230 de luptători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, în cooperare cu alte structuri ale M.A.I. vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la meciul de fotbal dintre echipele  F.C. Sporting Club Vaslui – F.C. Internazionale Milano ( Italia ), partidă care se va disputa JOI, 23 AUGUST 2012, începând cu ora 21.45, pe stadionul de fotbal Ceahlăul din municipiul Piatra Neamţ ( play – off – ul Europa League).

La această manifestare se preconizează participarea unui număr mare de spectatori – îndeosebi suporteri ai echipei F.C. „Sporting” Vaslui,   suporteri ai echipei Inter Milano precum şi public din municipiul Piatra-Neamţ .


În acest sens, organizatorul jocului  (Clubul F.C. „Sporting” Vaslui) va asigura 14.000 de bilete ;  420 de bilete au fost repartizate către suporterii italieni iar restul vor fi puse la dispoziţie, în mod egal, pentru suporterii proprii  şi pentru publicul din municipiul Piatra Neamţ. Biletele vor fi puse în vânzare la casele de bilete din municipiile Piatra Neamţ şi Vaslui care vor fi deschise zilnic (luni – joi) până la ora 18.00.

În conformitate cu prevederile LEGII 4 / 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport , jocul sportiv este caracterizat cu GRAD RIDICAT DE RISC.

 Luni, 20 august a.c., la sediul clubului de Fotbal „Ceahlăul” Piatra Neamţ, a avut loc şedinţa de organizare a acestei misiuni, cu participarea reprezentanţilor  forţelor implicate în asigurarea măsurilor de ordine publică precum şi a altor măsuri specifice pentru buna desfăşurare a acestei partide – poliţie, jandarmi, situaţii de urgenţă (din judeţele Bacău, Neamţ şi Vaslui ), organizator, ambulanţă, societatea de pază şi protecţie etc.

Accesul în stadion a publicului se va face începând cu ora 19.45.

În interior , în toate sectoarele stadionului  vor fi amenajate puncte de vânzare a unor produse alimentare (apă, sucuri, produse de patiserie) , avizate din punct de vedere igienico – sanitar.

Premergător aceste partide, efective de jandarmi din cadrul unităţii în cooperare cu structuri de poliţie şi jandarmi competente teritorial vor asigura măsuri specifice de ordine publică pe timpul antrenamentelor , supravegherea traseelor de deplasare a celor două echipe, a locurilor de cazare precum şi a suporterilor  .

Efectivele de jandarmi angrenate în această misiune vor asigura măsurile de ordine publică în zona imediată şi apropiată a stadionului, pe traseele de afluire/defluire ale spectatorilor , înainte de începerea meciului , pe timpul şi după încheierea acestuia precum şi intervenţia în cazul tulburării ordinii publice.

Menţionăm faptul că nu vor fi tolerate nici un fel de manifestări de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să pună în pericol siguranţa participanţilor.

 Atunci când se constată că în urma producerii unor acte de violenţă este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi , când este pusă în pericol proprietatea publică sau privată, efectivele de jandarmi vor interveni pentru restabilirea ordinii publice şi pentru înlăturarea efectelor unor astfel de acţiuni cu caracter ilegal.

RECOMANDĂRI

Suporterii celor două echipe de fotbal precum şi ceilalţi spectatori sunt obligaţi să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare, în apropierea şi în interiorul bazei sportive.

La solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, au obligaţia de a prezenta documentele de acces şi actele de identitate.

De asemenea, au obligaţia de a prezenta, la solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor.

În incinta arenei sportive, sunt obligaţi să respecte ordinea, siguranţa şi regulile stabilite de organizator.

Spectatorilor le este interzis:

 – să pătrundă sau să încerce pătrunderea în incinta bazei sportive ori, după caz, a arenei sportive fără documente de acces sau prin încălcarea normelor legale de acces stabilite de organizator;

 –  să pătrundă în stare vădită de beţie sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă;

să refuze prezentarea documentelor de acces şi, după caz, a actelor de identitate, la solicitarea justificată a forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă;

să refuze supunerea la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de către forţele de ordine;

să arunce asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în incinta bazei sportive, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive ori care murdăresc;

să provoace ori să participe efectiv la scandal în incinta bazei sportive ori, după caz, a arenei sportive;

– să săvârşească fapte, acte sau gesturi obscene, să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi ameninţări cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora;

– să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare la adresa forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă;

–  să ameninţe cu acte de violenţă forţele de ordine sau personalul de ordine şi siguranţă;

să îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii, cu intenţia de a împiedica identificarea;

să refuze părăsirea imediată a arenei sportive, dacă măsura evacuării a fost dispusă de către personalul de ordine şi siguranţă sau de către forţele de ordine.

INFRACŢIUNI

1. Fapta unei persoane căreia i s-a interzis accesul la unele competiţii sau jocuri sportive de a încerca, folosind orice mijloace, să pătrundă ori de a pătrunde în arena sportivă unde se desfăşoară o competiţie sau un joc sportiv de genul celor pentru care s-a dispus interdicţia .

2. Pătrunderea sau încercarea de pătrundere fără drept, prin orice mijloace, pe suprafaţa de joc .

3. Portul sau încercarea de a introduce în incinta arenei sportive cuţit, pumnal, şiş, box, castet ori alte asemenea obiecte.

4. Confecţionarea, deţinerea, încercarea de a introduce, introducerea, folosirea sau orice altă operaţiune fãrã drept cu produse incendiare, materii explozive, inclusiv articole pirotehnice, indiferent de categorie, în incinta arenei sportive.

 5. Opunerea cu violenţã faţã de personalul de ordine şi siguranţã sau faţã de forţele de ordine ori împiedicarea acestora de a-şi exercita atribuţiile specifice.

6. Deţinerea sau încercarea de a introduce în incinta arenei sportive substanţele iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant.

7. Utilizarea în arena sportivã a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe, rãspândirea ori deţinerea, în vederea rãspândirii, de asemenea simboluri.

8. Promovarea cultului persoanelor vinovate de sãvârşirea unei infracţiuni contra pãcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe prin propagandã, sãvârşitã prin orice mijloace în incinta arenei sportive.

9.  Lovirea sau orice acte de violenţã cauzatoare de suferinţe fizice, sãvârşite în incinta arenei sportive, asupra unui alt spectator, care au pricinuit o vãtãmare ce nu necesitã îngrijiri medicale sau necesitã pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile.

10 . Fapta sãvârşitã în incinta arenei sportive asupra unui spectator, prin care s-a pricinuit o vãtãmare a integritãţii corporale sau a sãnãtãţii acestuia, care necesitã pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 60 de zile, peste 60 de zile ori dacã a produs vreuna dintre urmãtoarele consecinţe: pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionãrii acestora, o infirmitate permanentã fizicã ori psihicã, sluţirea, avortul sau punerea în primejdie a vieţii persoanei.

11.  Uciderea unei persoane în arena sportivã ori a unui spectator.

12. Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a scaunelor sau a altor elemente de mobilier, a instalaţiilor de orice fel, a amenajãrilor interioare, a cablajului electric, a echipamentelor şi instalaţiilor .

13. Portul de armã, fãrã drept, în incinta arenei sportive .

14. Manifestãrile sãvârşite în arena sportivã prin care se exprimã dispreţ pentru însemnele României sau pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autoritãţile.

15. Fapta spectatorului care sãvârşeşte în incinta arenei sportive acte sau gesturi, profereazã cuvinte ori expresii sau se dedã la orice alte manifestãri prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal ori se tulburã în alt mod ordinea publicã .

16. Participarea la o încãierare între mai mulţi suporteri în incinta arenei sportive.

17.  Ameninţarea sãvârşitã nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directã împotriva unui reprezentant al forţelor de ordine, lovirea sau orice alte acte de violenţã, vãtãmarea corporalã sau vãtãmarea corporalã gravã a acestuia.

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate