Jocurile Regionale Special Olympics România – 28 și 29 aprilie 2014, Piatra-Neamț

0

Fundația Special Olympics din România, cu sprijinul Fundației Vodafone România și în parteneriat cu Primăria Municipiului Piatra-Neamț, Fundația Motivation România, Asociația Luceafărul, Asociația Riana are plăcerea să anunțe Jocurile Regionale Special Olympics România 2014, dedicate persoanelor cu dizabilități intelectuale, care vor avea loc în 28 și 29 aprilie, la Piatra-Neamț. Jocurile fac parte dintr-o serie de evenimente prin intermediul cărora se ofera șansa cât mai multor sportivi Special Olympics, cu abilități reduse, de a participa la competiții sportive.

La eveniment și-au anunțat prezența peste 150 de sportivi cu dizabilități intelectuale de la diverse asociații, organizații, școli speciale și centre de plasament din Județul Neamț și din regiune. Aceștia vor concura la competiții sportive de gimnastică, badminton și bocce și vor fi însoțiți de către antrenori, profesori, părinți etc.

Competitiile vor avea loc la Sala Polivalenta din Piatra-Neamț, str. Mihai Viteazul.

Programul acestui eveniment sportiv este următorul :

Luni, 28 aprilie 2014

Competitii sportive și evaluări medicale :

  • 10,00 – 11,00 – Gimnastica (traseu aplicativ)- Sala Polivalenta
  • 11,00 –14,00 – Badminton și Bocce (Sala Polivalenta) – competiții preliminare
  • 10,00 – 14,00 – Evaluări ale stării de sănătate și testarea glicemiei

Marți, 29 aprilie 2014 :

Competiții sportive :

  • 10,00 – 14,00 – Badminton și Bocce (Sala Polivalenta) – competiții finale
  • 11,00 – 14,00 – Ceremonia de premiere

Organizarea acestui eveniment este posibilă datorită sprijinului primit din partea Fundației Vodafone România, a Primăriei Municipiului Piatra-Neamț, a Fundației Motivation România, a Asociațiilor Luceafărul, Riana și Beiersdorf Nivea.Suportul tehnic al competițiilor va fi asigurat de către specialiști ai Fundației Special Olympics România. De asemenea, elevi de la diferite licee și colegii vor fi voluntari pe parcursul ambelor zile.

Cu sprijinul partenerilor, sportivii vor primi o varietate de servicii medicale de calitate, în urma cărora vor beneficia de recomandări în vederea îmbunătățirii funcțiilor restante și de cadouri constând în produse de igienă corporală, de la partenerii nostri Beiersdorf Nivea. Evaluările medicale, co-finanțate prin Programul de Sănătate al Uniunii Europene, vor fi efectuate de către medici din Piatra-Neamț și elevi ai Școlii Post-Liceale Sanitare. Prin intermediul inițiativei Mobile4Good – susținută de Fundația Vodafone România – Special Olympics România și-a propus să îmbunătățească monitorizarea ulterioară a sportivilor participanți la evaluările Sportivi Sănătoși. Abordarea inovativă constă în modalitatea de înregistrare digitală a datelor și în generarea unui lanț de mesaje de avertizare pe telefon, care să le reamintească sportivilor recomandările. De asemenea, beneficiarii vor fi astfel îndrumați sa-și facă programare la medicul specialist.

Special Olympics a adus persoanele cu dizabilități intelectuale în atenția comunității; le-a incurajat, arătându-le respect pentru curajul lor. Numai împreună dovedim lumii că există copii și adulți pentru care dorința și voința sunt mai importante decât victoria! » Cristian Topescu, membru în Comitetul Director SO România.

_________________

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics, mișcare ce contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, încurajând comunicarea prin sport. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competiționale. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi. www.specialolympics.ro

Fundația Vodafone România este o organizație non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998. În cei 13 ani de activitate, Fundația Vodafone a finanțat peste 400 de programe în beneficiul copiilor, bătrânilor, persoanelor defavorizate, cu dizabiliăți și al victimelor calamităților naturale. Până în prezent, Fundația Vodafone a investit peste 10 milioane Euro în proiecte desfășurate de organizațiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundației se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate