Jocurile de cazino – cât de utile sunt pentru jucători?

0

Piața jocurilor de cazino este în continuă expansiune, valoarea acesteia în Europa preconizându-se a ajunge la 29, 3 miliarde de euro în 2022. Fie că este vorba de opțiuni de pariere revoluționare, fie că se discută despre promotii pentru noii jucători Fortuna este alături de aceștia nu doar la distracție și profit, ci și în ale oferi și alte avantaje. Cum ar fi, de exemplu, dezvoltarea abilității decizionale, accelerarea luării deciziilor sau amplificarea calităților de lider.

Jocurile din cazinouri nu înseamnă doar noroc (așa cum se întâmplă în cazul sloturilor și ruletei), ci gândire strategică și o analiză detaliată a jocului (cum este la poker, baccarat și blackjack). Atunci când joci astfel de jocuri, gama beneficiilor este una largă. Chiar dacă nu o faci pe bani reali, ci joci gratis ori pe jetoane virtuale sau în variantele de pe site-urile de socializare, tot beneficiezi de aceste avantaje.

Ce înseamnă jocurile de cazinou pentru un jucător?

În 2012, numărul celor care încercau aceste jocuri de cazinou în versiunea de pe rețelele de socializare depășea 173 de milioane de oameni. Ulterior, rata de creștere anuală a fost de aproximativ 24%; peste 13% dintre jucătorii din cazinourile online au încercat variantele de jocuri de pe rețelele sociale. Persoanele care joacă astfel de jocuri pot fi clasificate în câteva categorii: cei care caută provocări, cei care se află în căutarea relaxării, cei care își doresc să aibă parte de ceva util și cei care urmăresc scopuri  multiple.

Fiecare categorie în parte beneficiază de avantaje, ceea ce reprezintă un indicator privind utilitatea jocurilor de noroc. În primul rând atunci când joci jocuri de cazino, memoria pe termen scurt este folosită la maxim. Este vorba, în special, de jocurile de poker și blackjack. Acesta este un aspect important care trebuie relevat, dat fiind faptul că statisticile au indicat faptul că îmbunătățirea activității cerebrale ajută la prevenirea apariției demenței la vârsta bătrâneții.

Pentru cei care sunt căutarea utilității jocurilor de cazinou, interacțiunea cu ceilalți este un aspect care contează. Opțiunile de joc în cazinourile reale sau pe rețele de socializare ajută la bifarea acestui element. Chiar și atunci când joci în cazinourile online, nivelul de interacțiune este unul ridicat (în camerele live, cu dealeri și alți jucători umani). Este vorba despre comunicarea cu prietenii virtuali sau de cunoaștere a noi persoane, cu care au elemente în comun, așa cum sunt aceste jocuri.

Jucătorii aflați în căutarea unor noi provocări le găsesc în jocurile de cazinou. Acestea îi stimulează la nivel de gândire, de capacitate de analiză și în ceea ce privește abilitatea de a decide corect și rapid. Dincolo de senzațiile tari pe care le ofere aceste jocuri, ele îi pregătesc pe jucători să facă față în diverse situații reale din viață. Aceștia devin mai calculați, învață să nu se grăbească și să-și cântărească deciziile mult mai bine. 27, 5% dintre jucători urmăresc provocările oferite de jocurile de cazinou tocmai pentru că le oferă posibilitatea de a aborda anumite situații dintr-o perspectivă nouă.

25, 5% dintre jucătorii din cazinouri sunt interesați să se relaxeze și găsesc aceste jocuri drept cea mai bună modalitate de a se distra. Pentru acești jucători, utilitatea jocurilor este dată de faptul că le oferă o alternativă rapidă de a ajunge la nivelul de relaxare dorit. Pentru că nu își doresc decât să se distreze și nu să câștige, jocurile de noroc nu constituie o modalitate de presiune pentru cei care joacă având acest obiectiv. Ceea ce înseamnă că ei chiar se bucură de jocul în sine, așadar câștigă pe alte planuri (scapă de orice formă de tensiune) decât cel material.

Jocurile de noroc din cazinourile online – între experiența utilă și dorința de câștig!

Un procent de 27% dintre jucători își propun înainte de a juca la cazinou să și câștige. Determinarea, capacitatea de a lua cele mai bune decizii și abilitățile de cunoaștere sunt puse la treabă în folosul jucătorului. Acesta studiază diverse strategii, le experimentează spre a le pune în practică, așadar, încearcă să își îmbunătățească tehnica de joc. Ceea ce înseamnă că va câștiga la nivel mental foarte mult. Desigur, atunci când îți propui să câștigi și rezultatele nu sunt scontate, balanța se poate dezechilibra.

Atât timp cât știi unde să te oprești în momentul în care joci la cazinou, întreaga experiență va fi una pozitivă. Te vei distra, te vei relaxa, vei interacționa cu alți jucători și vei putea să-ți îmbunătățești anumite caracteristici. Chiar vei putea învăța să economisești, mai ales atunci când îți faci un buget de joc și îl respecți, mizând pe sume mici. În schimb, dacă dorința de câștig este cea care primează, șansele de a avea parte de o experiență neplăcută la cazinou sunt destul de crescute.

Unii jucători joacă pentru a-și îmbunătăți capacitatea de control asupra jocului. De aceea, aceștia aleg să joace pe mize mici. Pentru că știu că motivația de natură economică nu este un avantaj pentru jucător. De altfel, toate platformele online de cazinou promovează jocul doar în scopuri care nu sunt economice, ci doar pentru relaxare. În acest sens au fost introduse variantele demo sau cu acces gratuit, tocmai pentru ca jucătorii să nu-și piardă banii reali, ci să fie pe plus atunci când ies din cazinoul online.

Ca jucător de cazinou trebuie să înțelegi jocul ca pe o modalitate de relaxare cu efecte imediate. Urmărește doar să îți îmbunătățești aptitudinile naturale și nicidecum să mergi pe varianta câștigului și pe obținerea de profit. Atunci când ești relaxat, jocurile de cazinou își relevă toate avantajele, tu fiind beneficiarul lor cu maximă promptitudine. Joacă întotdeauna pentru distracție, ca să fii mereu în avantaj!

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate