”Japcă” la bariera de la spital

11

Profitând de naivitatea unor nemțeni, la spitalul din Piatra Neamț se fac mormane de bani de pe urma parcării. Mai precis, un om angajat de regulă pe contract de prestări servicii, ca să nu răspundă unitatea sanitară în caz de se lasă cu ”deranj” stă într-o gheretă și încasează bani pentru timpul petrecut de mașini în curtea spitalului și desigur oferă la schimb un bon nefiscal, că așa e la români.
Bariera de intrare în curtea spitalului nu este una tocmai de performanță și nu se coboară imediat după ce trece o mașină, făcând astfel posibilă intrarea a două mașini simultan. Dacă autovehiculul din față este a unui angajat al spitalului care nu ia bon, e foarte posibil ca șoferul din spate, apăsat de grijile și necazurile cu care vine la spital nici să nu observe barieră și să treacă fără să ia bon.
De aici începe distracția.
Odată ajuns la ieșirea din curtea spitalului, cel care nu a observat bariera și nu a luat bon trebuie să plătească 50 RON pentru că ”Pierderea tichetului se taxează cu 50 lei”. Degeaba încearcă omul să explice celui de la barieră că nu a pierdut nici un tichet pentru simplu fapt că nu a avut niciodată nici un tichet de parcare la spital. Până nu scoate din buzunar banii nu trece. Dacă nu vrea să dea banii, imediat se face în spatele lui o coadă de zeci de mașini care claxonează și blochează tot traficul, astfel că de voie, de nevoie și mai ales de rușine, omul renunță la a se certa cu paznicul și achită pe loc cei 50 de ron.bon-parcare-spital
Un astfel de caz s-a întâmplat recent când o femeie trebuia să ajungă cu mama ei care nu se putea deplasa la policlinică. Ca să ajungă la policlinică cu mașina, fiind sens unic, singura variantă a fost să intre în curtea spitalului pe la bariera automată și să iasă în 20 de secunde pe la bariera cu încasator. Aceste 10 – 20 de secunde cât a traversat curtea spitalului au costat-o pe femeie 50 de RON pentru simplul fapt că nu a observat prima barieră de unde trebuia să ia bon, trecând în spatele altei mașini.
Inutil a încercat sărmana femeie să explice încasatorului de la barieră că nu poate să-i dea 50 de RON pentru că a pierdut un bon deoarece ea nu a pierdut absolut nici un bon, nu a atins și nu a văzut în viața ei bonul de care zice paznicul. În 30 de secunde s-a făcut o mare coadă de mașini, de dat înapoi era imposibil, de parcat undeva nu avea cum, așa că de rușine a scos banii și a achitat, desigur fără bon fiscal, primind în schimb un tichet din care nu reiese că a fost ”sancționată” cu 50 de RON, ci că a stat în curtea spitalului 16 ore.
Acesta este un caz. Ne-au mai fost semnalate vreo 2, dar cine știe câți oameni apăsați de necazuri au pățit această surpriză și li s-au luat cu ”japca” bani pentru o greșeală pe care nu au comis-o.
Vorba unui șofer care a pățit la fel : ”Mai bine avem grijă de sănătate, că la Piatra Neamț și trecutul prin curtea spitalului costă cinci sute de mii”.

I.R.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
11 Comentarii
 1. ilie spune

  Am fost la spital si am luat bon de la intrare. Durata sederii 30 minute. La iesire am primit rest la 10 lei suma de 7 lei. Din neatentie am bagat banii in buzunar si am plecat. Dupa a doua bariera am realizat patania si m-am intors pe jos. Nenea de la ghereta se facea ca ploua. 3 lei pe 30 minute. A fost dat restul corect si eu am chef de scandal, raspunsulpazpaznicului. Am facut mare taraboi si am primit restul corect, cu toate ca coada se lungise. Am primit
  reprosul ca ma tiganesc pentru 1.5 lei care poate au fost opriti din neatentie,dar motivul adevarat este cel de a profita de neatentia celor care oricum vin la spital cu problemele lor si nu pentru plimbare, acuza mea a fost de furt pe fata. Dupa ce am plecat, a oprit un domn cu masina dupa mine si a spus ca a auzit discutia din gheteta dupa plecarea mea in care unul dintre paznici il avertiza pe cel cu bonul: „Cu asta nu ti-a mers, las-o mai moale cu smecheriaasts ca are sa ti se infunde.”
  Jaf pe fata.

 2. Andrey spune

  Scoti numarul din fata si treci linistit cu tot cu bariera lor numai sa nu aiba camera de filmat la intrare !!!!!!!!!!

  1. feraru marcel spune

   Nuuuu, mergi in marsarier, ca sa-i pacalesti ca tu de fapt cand vii pleci ! Simplu ! Sau scoti nr. din fata si-l pui in spate si invers. Pe luneta pui tot la fel, vreo 20 de semne de exclamare si-or sa te compatimeasca toti, lasandu-te sa treci gratis !!!!!!!!!!!!!! BAFTA !

 3. Catalina spune

  Am patit-o si eu prin februarie. Am realizat ca nu am oprit sa iau tichet (desi fusesem 2 saptamani la spital de 2 ori pe zi) cand se lasa bariera. Am tras pe dreapta imediat si m-am intors sa iau tichet pe jos, dar mesajul afisat era: „No vehicle”. L-am rugat pe gardianul care nu stiu ce pazea prin zona (bariera?) sa mearga sa confirme ca am vrut sa iau tichet, dar a refuzat. Prin urmare, o clipa de neatentie a costat tot 50 de RON.

 4. Fanica spune

  Intrebarea este urmatoarea – daca suntem in interes de serviciu la Spitalul Judetean Neamt, ocazie cu care trebuie sa justificam fiecare banut cheltuit din bugetul angajatorului, in cazul in care cerem un bon fiscal, il primim?

 5. popa gheorghe adrian spune

  Abia acum dragii nostrii de la ANTIFRAUDA sau mai exact OPC-ul ar trebui sa-si faca prezenta.
  Pe langa aspectele de nelegalitaate sesizate de unii mai jos, un alt aspect ESENTIAL JURIDIC este acela ca pe acel bon scrie: 50 lei tarif parcare…ori omul nu a stat de 50 lei in parcare ci serviciul pe care l-a platit a fost pierderea tichetului. Deci a dat banii pentru alt serviciu de care nu a beneficiat decat in limita a 20 de minute, 1 ora cat a stat acolo masina. Banii au fost incasati ilegal! Persoana a platit o alta „contraventie” decat cea comisa. Mai bine i-am zice: Spitalul Judetean de Furat Banii Nemtenilor

 6. ioana spune

  În schimb, la spital ”nu au bani ” să angajeze paznici, astfel încât intră tot felul de persoane, care profită de bolnavii care stau la pat și mai șterpelesc câte ceva de pe noptiere.

 7. robocop spune

  Oho ,stati ca mai am una : sa-si mute gardul pana la aleea aia de langa zid , restul lasat orasului liber acel deal , cel mult salvarile si masina ce intra pentru morga sa aiba acces dupa noul gard .

 8. adina spune

  eu in locul femeii nu scoteam nici un ban din buzunar..asta este nesimtire !! ce putea sa ii faca?..sunam la politie si se rezolva cumva..pana si la parcarile cu plata se plateste 35 lei deblocarea rotilor si pana si acolo se mai inchid ochii cand este vorba de o greseala..dar la spital 50 lei ?? da ce e hotel de 5 stele??

 9. Radu spune

  Asa este, bonul nu este fiscal ci doar o chestie acolo. Am platit la iesire 1,5 ron desi am stat max 25 de min iar tipul de la bariera a ales in Bon de pe masa si mi l-a dat. Nu scrie pe el Bon fiscal, nu are ora, s.a. Stimati Domni de la ANAF, aveti asadar in caz de studiat.

 10. robocop spune

  NU exista , nu mai deunazi ne explica revoltatu ca spaga e inexistenta acolo la spitalul lu Lazar ? Pai sa ni se puna si la Mall parcare si la Lidl si la florarii ! Unde ne trezim ? Maine poimane o face si multietajata ca oricum la cata medicina stiu baietii si fetitele in alb la piatra ar fi mai rentabila parcarea .Sa platesti intrarea la o institutie publica mai rar monser ,Nu le e destul ca ne jupoaie cu atatea dari , daca privim pe „fluturasii ” de salariu dam in vreo 3 rubrici bani la don Doctore ! Rusine .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate