Jandarmii vor asigura ordinea la meciul dintre F.C. Ceahlăul Piatra Neamţ şi F.C. Concordia Chiajna

0

Peste 30 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele F.C. Ceahlăul Piatra Neamţ şi F.C. Concordia Chiajna, partidă care se va disputa sâmbătă, 13 aprilie, începând cu ora 18.00, pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra Neamt.
Efectivele de jandarmi angrenate în aceasta misiune vor asigura măsurile de ordine publică în zona imediată şi apropiată a stadionului, pe traseele de afluire/defluire ale spectatorilor, atât înainte de începerea meciului, cât si pe timpul şi după încheierea acestuia.
În incinta arenei sportive, spectatorii sunt obligaţi să respecte ordinea, siguranţa şi regulile stabilite de organizator. Este interzisă pătrunderea în incinta bazei sportive fără documente de acces, consumul de băuturi alcoolice, refuzul supunerii la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de către forţele de ordine, aruncarea cu obiecte de orice fel, participarea la scandal, proferarea de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora.
De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă. Participanţii la aceasta manifestare sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.
Menţionăm faptul că nu vor fi tolerate niciun fel de manifestări de natură să tulbure buna desfăşurare a acestui eveniment.
Atunci când se impune, restabilirea ordinii publice în interiorul bazei sportive se execută de către efectivele de jandarmi, din iniţiativa comandantului forţelor de ordine, cu aprobarea, după caz, a prefectului judeţului Neamt. Atunci când se constată că, în urma producerii unor acte de violenta, este pusă în pericol viata sau integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi , când exista indicii temeinice că participanţii pregătesc sau au comis o fapta ilegala – aprobarea intervenţiei nu mai este necesară.

Chiar dacă unitatea mediatizează obligaţiile legale ce revin spectatorilor, în special cu ocazia evenimentelor sportive mai importante, atragem atenţia că noi vom acţiona la fel şi vom lua măsurile care se impun în orice altă situaţie.
Săptămâna aceasta echipa de intervenţie a Detaşamentului Mobil a fost solicitată să intervină la un meci de fotbal între juniori, arbitrul de centru reclamând că tatăl unui jucător l-a ameninţat şi l-a înjurat pe tot parcursul partidei.
Jandarmii l-au identificat pe cel reclamat în persoana numitului Constantin M., de 42 de ani, din Piatra Neamţ. Acesta a recunoscut că nu a fost mulţumit de modul în care a fost arbitrat meciul, a înţeles că a greşit şi şi-a cerut scuze de la arbitru.
Jandarmii au luat măsura sancţionării contravenţionale cu avertisment, conform prevederilor art. 20, lit. m şi art. 22, lit. b conform prevederilor art. 22, lit. c din Legea nr. 4 din 9 ianuarie 2008 (*actualizată*) privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate