Jandarmii nemțeni vor întâmpina Noul An alături de cetățeni

0

La trecerea dintre ani, peste 120 de jandarmi vor veghea la siguranță cetățenilor prin asigurarea măsurilor de ordine publică la manifestările cultural-artistice, prilejuite de datinile și obiceiurile de iarnă, Festivalul de Datini și Obiceiuri de Anul Nou, în localitățile Târgu-Neamț, Pipirig, Bălțătești, Borca, Farcașa, dar și de trecerea în Noul An, Revelion 2022, în Piatra-Neamț, Roman, Târgu-Neamț și Bicaz.

          Pentru siguranța cetățenilor prezenți la evenimentele publice, jandarmii nemțeni, cu sprijinul colegilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău și împreună cu efectivele structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, vor avea în vedere prevenirea și descurajarea unor acţiuni menite să tulbure ordinea şi liniştea publică, a oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială, precum și depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

          Pentru prevenirea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, recomandăm participanților la evenimentele publice:

          – să manifeste răbdare şi înțelegere față de măsurile adoptate de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, în zona de desfășurare a evenimentelor;

          – să evite implicarea în conflicte de orice natură și să se delimiteze de anumite persoane sau grupuri care manifestă un comportament antisocial;

          – să manifeste înțelegere și să respecte indicațiile cu privire la traseele de deplasare, rutele ocolitoare, având în vedere că vor exista interdicții/ restricții de circulație pe străzile din zona de acces spre locul de desfășurare a evenimentelor;

          – să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale, iar în cazul în care sunt însoțiți de copii să-i supravegheze cu atenție, cu precădere în zonele aglomerate unde se pot rătăci cu ușurință.

          Totodată, atragem atenția asupra potențialului pericol asupra sănătății generat de materialele pirotehnice, în special în cazul folosirii acestora de către copii. Recomandăm cetățenilor să nu achiziționeze astfel de materiale și să nu încurajeze utilizarea lor de către copii, pentru a preveni producerea unor accidente nedorite. Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă.

            Ca urmare a afluxului de turişti în zona montană a județului, jandarmii montani vor fi prezenți zilnic în zonele de agrement (pârtii de schi, sanie, etc.) pentru menținerea ordinii publice, în stațiuni dar și pe traseele turistice, pentru îndrumarea, informarea şi acordarea de asistenţă turiştilor şi persoanelor aflate în dificultate în zona montană, pregătiţi să intervină atunci când situaţia o va impune, precum şi în cazul constatării unor încălcări ale normelor legale în vigoare. Jandarmeria Neamț vă urează un An Nou cu sănătate, împliniri și bucurii alături de un sincer și călduros La mulți ani!

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate