Jandarmi nemteni la tabara Floare de Colt din Durau

0

Jandarmi nemteni la tabara Floare de Colt din Durau

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ continuă seria de activităţi desfăşurate în sprijinul elevilor aflaţi în tabere pe raza Judeţului Neamţ. Astfel, zilele trecute jandarmii din cadrul Postului Montan Durău au fost gazda elevilor aflaţi în tabăra „Floare de colţ” din Durău.

Cu această ocazie copiii au putut să înveţe regulile ce trebuie respectate pe timpul deplasării în zonele montane, modalităţi de construire a unui adăpost, acordarea primului ajutor, dar şi rolul jandarmilor montani.
În debutul activităţilor, subofiţerii jandarmi au organizat un punct de informare şi un atelier de lucru, în continuare trecând la activităţi practice, jandarmii conducându-i pe aceştia pe traseele turistice până la Cascada Duruitoarea, Vârful Toaca, Cabana Dochia, etc.
Jandarmii montani vor executa astfel de activităţi cu toţii copii ce vor fi cazaţi în tabăra „Floare de colţ” din Durău, aproximativ 150 săptămânal, până la data de 5 septembrie. Copii cazaţi în această tabără sunt, în special, din judeţele apropiate Neamţului – ex. Bacău, Iaşi dar şi din zone mai îndepărtate – Bucureşti, Brăila, etc.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate