Jaful tablorurilor din Piatra Neamt are deja 2 suspecti care sunt retinuti la aceasta ora

0

Jaful tablorurilor din Piatra Neamt are deja 2 suspecti care sunt retinuti la aceasta ora pentru audieri .Ei au fost retinuti in urma recoltarii amprentelor de la locul faptei si compararea acestora cu baza de date a Politiei.
Casa in care locuieste batrana jefuita  a fost filata cel putin trei saptamani dintr-un imobil parasit situata vizavi de aceasta. Iar hotul a venit dotat cu ustensile de identificare a tablourilor .
Hotul a stat mai mult de 5 ore in casa victimei , timp in care a desfacut cu grija panzele de pe ramele tablourilor pentru a le transporta fara sa atraga atentia.
Principalele tablouri pentru care a fost comis acest jaf au fost cele semnate Grigorescu si Tonita .
Cele noua tablouri furate sunt „Car cu boi”, „Baiat”, „Fata pe piatra” si „Peisaj” semnate de Nicolae Grigorescu, „Flori galbene” de Nicolae Tonitza, „Fructe” de Octav Bancila, „Flori” de Stefan Potop, „Natura moarta” de Corneliu Baba si „Vaci” de Stefan Luchian.

Estimari ale exepertilor independenti evalueaza doar „Carul cu boi” la peste 200.000 de euro iar tot jaful la peste 1.000.000 euro .

Ochisor Ion

Sursa partiala stire

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate